Mark Hofman
Mark Hofman Tech 4 apr 2019

Groepsgesprekken weigeren in WhatsApp? Vanaf nu kan het!

WhatsApp is een fantastische dienst waarmee jij met al je vrienden en familie, makkelijk, in contact blijft. Toch komt er wat frustratie kijken bij het gebruik van de app. Een frustratie die voornamelijk afkomstig is van de velen, onnozele, groepsgesprekken waar je mee te maken kan krijgen. Maar gelukkig heb jij vanaf nu volledig zelf de touwtjes in handen. WhatsApp komt met een update!

Groepsgesprekken WhatsApp vanaf nu te weigeren

WhatsApp heeft, in een recente update, nieuwe beperkingen aan groepen opgelegd. Waar de applicatie het perfecte platform is waarmee jij in contact kan blijven met vrienden en familie, zijn de groepsgesprekken soms een doorn in het oog. Iedereen heeft de mogelijkheid om jou zomaar in elke, onnozele, groep te gooien. Resultaat: veel berichten waar jij, misschien, helemaal niet op zit te wachten. Met de nieuwe beperkingen komt hier eindelijk een einde aan.

De beperkingen die de nieuwe update opleggen zijn vooral gericht op wie jou mag toevoegen aan een groep. Tot op heden was het altijd het geval dat iedereen jou, zonder enige vorm van toestemming, in welke groep dan ook kon gooien. Daar komt nu een einde aan. Met de nieuwe functie is het mogelijk om in te stellen wie jou nu eigenlijk toe mag voegen in een groep. Wil jij dat alleen je contacten dit kunnen doen, of mag helemaal niemand jou uitnodigen?  De keuze is aan jou, maar de optie is er eindelijk. En eerlijk is eerlijk: daar kun je alleen maar blij mee zijn.

De feature is in te stellen onder het menu Instellingen → Privacy → Groepen. Daar kies je wie jou daadwerkelijk mag toevoegen aan een groep (iedereen, contacten of niemand) en vervolgens doet de applicatie zijn werk. Bij de eerste twee opties wordt je, net zoals dat nu het geval is, gewoon toegevoegd. Bij die laatste werkt het spelletje net even anders. Als iemand jou uit wil nodigen voor een groepsgesprek, moet er een uitnodiging naar je verstuurt worden. Vervolgens heb jij 72 uur de tijd om de uitnodiging te accepteren. Doe je dat niet, dan vervalt de uitnodiging.

WhatsApp groepen

Wie de meest recente versie van WhatsApp installeert, zal de functie tot zijn beschikking krijgen.

Reageer op artikel:
Groepsgesprekken weigeren in WhatsApp? Vanaf nu kan het!
Sluiten