Mark Hofman
Mark Hofman Apps 6 nov 2019

WhatsApp maakt het eindelijk mogelijk om groepsgesprekken te weigeren!

WhatsApp heeft een nieuwe functie uitgerold waardoor het mogelijk is om groepsgesprekken te weigeren. Het bedrijf kondigde deze mogelijkheid al een tijdje geleden aan, maar is vanaf nu ook echt te gebruiken.

Met de nieuwe functie is het mogelijk om, op voorhand, deelname aan een groepsgesprek te weigeren. “Boodschappen Binkies”, “Cadeau Chicks” en “Familie Fiesta” zijn officieel verleden tijd. Niet iedereen heeft meer de mogelijkheid om je als voetbal door de honderden groeps-apps per jaar te trappen. En dat is stiekem toch best een lekker idee.

Meer controle over groepsgesprekken op WhatsApp

Het is met de nieuwe functie mogelijk om te bepalen wie jou wel en wie jou niet toe mag voegen aan een groepsgesprek. WhatsApp rolt vandaag de functie uit waardoor hij vervolgens te vinden is in je privacy-instellingenDaar zal de nieuwe functie te vinden zijn onder het kopje Groepen. Daar krijg je vervolgens de mogelijkheid om te beslissen wie je wel en niet mogen toevoegen aan de gesprekken.

Bij de instellingen kan je kiezen uit drie verschillende opties. De eerste optie is de optie om iedereen je toe te laten voegen in gesprekken. Wanneer je hiervoor kiest betekent dat er weinig voor je veranderd. De tweede optie geeft alleen je contacten de mogelijkheid om je toe te voegen in een groepsgesprek. En de derde optie zorgt ervoor dat je bepaalde mensen op een soort weigerlijst zet.

Kies je voor die laatste, dan kunnen deze mensen je niet in elke groeps-app smijten die ze om de 5 minuten verzinnen. Echter hoef je niet bang te zijn dat je iets mist, want je krijg wel degelijk een melding van de toevoeging. Heb jij Pieter op de weigerlijst staan en voegt hij je wel gewoon toe in een groepsapp, dan krijg jij een persoonlijke uitnodiging in een prive-gesprek. Deze kun je vervolgens dan weer accepteren of weigeren.

Google Assistant Whatsapp
Whatsapp op Samsung-device (Afbeelding: Christian Wiediger)

De update wordt uitgerold voor iOS en voor Android.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WhatsApp maakt het eindelijk mogelijk om groepsgesprekken te weigeren!
Sluiten