Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 26 aug 2020

WhatsApp gaat zeer grote irritatie eindelijk aanpakken

We gebruiken allemaal WhatsApp. Hoewel het een handige app is, zijn sommige functies bloedirritant. Gelukkig lost het nu een grote irritatie op.

Dagelijks krijg je misschien wel meer dan 100 berichten per dag binnen via jou WhatsApp. Veruit de meesten daarvan zijn waarschijnlijk van groepschats met vrienden. Je krijgt dan ook vaak de ene na de andere foto of video doorgestuurd. Wat je vaak vergeet is dat je telefoon die data allemaal opslaat. Het grote gevolg is, is dat je soms de nodige GB’s aan opslag kwijt bent voor de dienst.

WhatsApp werkt aan een vernieuwde functie

Gelukkig werkt WhatsApp nu aan een nieuwe functie om het gebruik van data inzichtelijker te maken. Er is zelfs een optie die laat zien hoeveel berichten doorgestuurd zijn en hoeveel data die kosten.

Natuurlijk kun je al op WhatsApp zien hoeveel opslag je per gesprek gebruikt. Hiervoor ga je naar data- en opslaggebruik bij de instellingen. In dat menu klik je op opslag in gebruik en kom je in een overzicht terecht. Dat wil WhatsApp nu gaan aanpakken. Terwijl je nu nog ziet hoeveel je per chat gebruikt, komt er nu een handiger overzicht.

Nog overzichtelijker

Als we naar de eerste screenshots kijken zien we helemaal bovenaan een balk waarin we zien hoeveel data WhatsApp gebruikt. Vervolgens zie je suggesties waarvan WhatsApp denkt dat je die documenten kunt opruimen. Dit zijn doorgestuurde berichten en grotere bestanden. Als je op een van die opties klikt kun je ook makkelijke selecteren wat je wil verwijderen. Daaronder zie je de chats staan die ten opzichte van nu er wel weer wat netter uitzien.

WhatsApp opslag

WhatsApp is nog steeds aan het experimenteren met de opslagfuncties, maar lijkt steeds weer een stap verder te zijn met de ontwikkeling. Het is dan ook niet ondenkbaar dat er ook nog andere functies bijkomen in de volgende beta-versie, meldt WAbetaInfo. Dit geldt voor zowel voor Android als iOS. Mogelijk komt er dan ook een versie waarbij je alle berichten kunt verwijderen, behalve die zijn aangevinkt met een ster.

Reageer op artikel:
WhatsApp gaat zeer grote irritatie eindelijk aanpakken
Sluiten