Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 17 sep 2020

WhatsApp komt binnenkort met ontzettend handige functionaliteit voor webversie

WhatsApp is ontzettend populair op mobiele apparaten, maar is ook te gebruiken op je desktop of laptop. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om vaste apps te downloaden of om de dienst te gebruiken in de browser. En voor die laatste twee gebruiksgevallen wordt het ons binnenkort mogelijk iets makkelijker gemaakt.

In de meest recente betaversie van WhatsApp voor Android duikt een nieuwe functionaliteit op. Hierdoor is het mogelijk om sneller in te loggen wanneer je de dienst op een computer gebruikt.

Makkelijker inloggen voor WhatsApp Web

Wanneer je op dit moment de webversie van WhatsApp wilt gebruiken, moet je een QR-code scannen. Naast het feit dat je smartphone ten alle tijden in buurt moet zijn, moet je hem dus ook voor dit doeleinde gebruiken. Een goede manier om te bevestigen dat jij daadwerkelijk de persoon bent die inlogt, maar niet de meest makkelijke manier. Ook op gebied van veiligheid kan het iets beter.

Dat lijkt WhatsApp zich zelf ook te realiseren. WABetaInfo komt in de meest recente beta van WhatsApp voor Android, versie 2.20.200.10, namelijk een alternatief tegen. Het zusterbedrijf van Facebook is namelijk bezig met een nieuwe vorm van verificatie: je vingerafdruk. In plaats van een melding op WhatsApp Web met een QR-Code, krijg je met de nieuwe functionaliteit de melding op je smartphone. Het enige wat jij hoeft te doen is je vinger op de scanner leggen en daardoor dus bevestigen dan jij het bent. Erg handig!

WhatsApp Web
De app vraagt om je vingerafdruk (Afbeelding: WABetaInfo)

Meerdere voordelen

Er zitten aan de nieuwe vorm van inloggen een aantal aardige voordelen. Denk bijvoorbeeld aan gemak. Het is natuurlijk een stuk toegankelijker om snel je vinger op je telefoon te leggen, dan hem op te pakken en via de instellingen bij de camera uit te komen. Maar dat is natuurlijk niet het grootste voordeel.

Op het gebied van veiligheid is deze methode een aanzienlijke verbetering. Stel je voor dat jij je telefoon ergens verliest of dat hij gejat wordt. Dan is het met de vingerafdrukscanner een heel stuk moeilijker om WhatsApp binnen te komen en op een computer te zetten. Hopelijk rolt WhatsApp de functionaliteit snel uit en krijgen ook gebruikers van de iOS-app toegang.

Reageer op artikel:
WhatsApp komt binnenkort met ontzettend handige functionaliteit voor webversie
Sluiten