Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 31 aug 2020

WhatsApp: deze handige functies komen er binnenkort aan

Facebook werkt aan een hoop nieuwe features voor WhatsApp. Wij zetten de belangrijkste die mogelijk snel uitkomen voor je op een rijtje.

WhatsApp is tegenwoordig misschien wel de meest onmisbare functie op een smartphone. We appen tegenwoordig veel meer dan dat we bellen. Het is handig want binnen een seconde kun je alle informatie meteen doorsturen. Je hoeft je niet meer aan een limiet van tekens te houden zoals je van vroeger kent tijdens sms’en en ook is het makkelijk om een groepsgesprek te starten. Maar er kan nog veel meer. WhatsApp gaat de mogelijkheden nog verder uitbreiden blijkt uit berichtgeving van WABetaInfo.

Geheugenmanagement in WhatsApp

Een van de nieuwe functies die we snel verwachten is het geheugenmanagement. In de laatste beta-versies van WhatsApp zien we dat Facebook die mogelijkheden steeds verder uitwerkt. Op dit moment is in de app al te zien hoeveel geheugen je per chat kwijt bent. Dit kan wel wat onoverzichtelijk zijn. In nieuwe screenshots zien we echter hoe WhatsApp het geheugengebruik nog duidelijker weergeeft.

Daarnaast wordt het nog makkelijker om grote bestanden makkelijker te verwijderen. Je kunt er nu bijvoorbeeld voor kiezen om alle berichten die niet zijn gemarkeerd als favoriet te verwijderen. Ook heb je straks een overzicht van alle doorgestuurde berichten. Die kun je in het opslagscherm weer makkelijk verwijderen.

Aparte achtergronden

Iedereen heeft het vast wel eens meegemaakt: een bericht naar iemand sturen die voor iemand anders is bedoeld. Het is natuurlijk hartstikke irritant en het levert soms zelfs gênante situaties op. Een nieuwe feature in WhatsApp moet dat voorkomen. Je kunt straks verschillende achtergronden per gesprek selecteren. Zo stuur je nooit meer een verkeerd bericht. Zelfs in een dronken bui zie je nog het verschil. Nou ja, dat hopen we.

Zoeken van stickers in WhatsApp

We kunnen al een tijdje op WhatsApp gebruik maken van stickers. Eigenlijk zijn dit plaatjes die tussen een emoji en een gifje inzitten. Tegenwoordig zijn er zelfs bewegende. Nu is het nog lastig om ze allemaal te vinden. Het is niet zoals bij gifjes mogelijk om erop te gaan zoeken. Dat is WhatsApp een doorn in het oog. Het werkt dan ook aan een tool waarmee dat wel kan. Dat kost echter wel veel tijd, aangezien er nu ook keywords aan de stickers gekoppeld moeten worden, zodat ze gevonden kunnen worden.

Makkelijker toegang tot je camera

Wellicht is je het niet opgevallen, maar eerder dit jaar verving Facebook een camera shortcut in WhatsApp als je op het plusje drukte. Hierdoor kreeg je in plaats van toegang tot je camera een link waarin verwezen werd naar Facebook Messenger Rooms. Dit lijkt WhatsApp nu weer terug te draaien. In een nieuwe beta-versie zien we namelijk weer gewoon een camera-icoon.

Reageer op artikel:
WhatsApp: deze handige functies komen er binnenkort aan
Sluiten