Ilona Braam
Ilona Braam Digital - Legacy 3 aug 2019

Facebook drukt zijn stempel nog duidelijker op Instagram en WhatsApp

Het is voor de meeste mensen duidelijk dat Instagram en WhatsApp al een tijdje onder de Facebook paraplu vallen. Het lijkt er echter op dat Facebook er geen twijfel over wil laten bestaan dat de twee social media apps ook bij het bedrijf horen. Binnenkort krijgen de app dan ook “from Facebook” aan hun naam toegevoegd.

Meer duidelijkheid Facebook producten

Eerder zagen we hetzelfde al gebeuren met Oculus en binnenkort zijn dus ook Instagram en WhatsApp aan de beurt. Een Facebook vertegenwoordiger laat in een gesprek met The Information weten dat het bedrijf duidelijker wil zijn over de producten en diensten die bij het bedrijf horen. Dit zal hoogstwaarschijnlijk ook weer een stap zijn richting de integratie tussen Messenger, Instagram en WhatsApp waar Zuckerberg al eerder over sprak.

Oculus from Facebook

Slimme zet?

Of het verstandig is? Daar zijn de meningen over verdeeld. Facebook is de laatste tijd nou niet echt positief in het nieuws geweest en de populariteit van het platform is dan ook behoorlijk gedaald. WhatsApp en Instagram zijn aan de andere kant juist in populariteit gestegen. Door de Facebook stempel zo duidelijk te drukken op de twee apps, zou het kunnen dat mensen zich eindelijk goed realiseren dat Instagram en Whatsapp toch ook echt bij het bedrijf horen. En dat zou ervoor kunnen zorgen dat gebruikers ervan uitgaan dat ze ook dezelfde geintjes als bij Facebook kunnen verwachten.

Facebook buttons

Niet overal “from Facebook”

Hoe dan ook zullen de nieuwe titels van de apps verschijnen in zowel de App Store als bij Google Play. Op je devices zouden de namen op het hoofdscherm niet de “from Facebook” toevoeging krijgen. Wel zou het kunnen dat we de nieuwe namen te zien krijgen op het welkomstscherm, zoals we dat ook bij Oculus zien.

Verder is Facebook natuurlijk ook nog druk bezig met zijn eigen cryptocurrency Libra. Helaas voor het bedrijf zijn ze ook op dat vlak wat moeilijkheden tegengekomen. Oplichters zijn namelijk een jaar voor de lancering al bezig met allerlei scams.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Reageer op artikel:
Facebook drukt zijn stempel nog duidelijker op Instagram en WhatsApp
Sluiten