WhatsApp lijkt nu eindelijk naar de iPad te komen

Apps Jeroen Kraak 20 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Het is duidelijk dat Meta niet echt een voorliefde heeft voor de iPad. Niet alleen duurde het een eeuwigheid voordat er een Instagram-app verscheen, maar WhatsApp heeft nog steeds geen eigen app voor de iPad. Gelukkig lijkt daar binnenkort verandering in te komen.

Het is eigenlijk best vreemd dat WhatsApp op vrijwel elk apparaat zijn eigen app heeft, behalve op de iPad. Hoewel je je berichten wel kunt bekijken via de webversie, lijkt er eindelijk een definitieve oplossing in zicht.

@wantnl

iPhone 15 Pro Max heeft ZEVEN lenzen 🔥 #iphone15promax #iphonecamera #iphone #iphonetips #techtok

♬ original sound – WANT – WANT

Komt WhatsApp eindelijk naar de iPad?

Een aantal bètatesters heeft namelijk een voorproefje gekregen van een WhatsApp-versie voor de iPad. Hopelijk betekent dit dat Meta eindelijk met een officiële versie komt, zodat iedereen er gebruik van kan maken.

WABetaInfo heeft enkele screenshots gedeeld van deze nieuwe WhatsApp-versie. Deze lijkt sterk op de Mac-app, maar is geoptimaliseerd voor een groter scherm. Het lijkt erop dat het toevoegen van een apparaat op dezelfde manier zal werken als voorheen, namelijk door het scannen van een QR-code.

Je vraagt je af waarom dit zo lang heeft geduurd, vooral omdat WhatsApp al in januari 2022 aankondigde dat ze met plezier aan een iPad-app zouden werken. Het lijkt niet zo moeilijk om een aangepaste versie van de Mac-app voor de iPad te maken, maar om de een of andere reden lijkt er weinig bereidheid te zijn.

Nog andere verbeterpunten

Overigens mag het moederbedrijf van WhatsApp, Meta, ook meteen aan de slag voor iPad-gebruikers op andere fronten. Hoewel de Instagram-app wel werkt, ziet deze er niet optimaal uit op de tablet. Sterker nog, het is soms bijna onmogelijk om er doorheen te scrollen.

(Afbeelding: WABetaInfo)

Ook de Facebook-app op de iPad laat te wensen over. Net als Instagram is het gewoon een uitvergrote versie die er niet echt goed uitziet. Dus er is genoeg werk aan de winkel voor het bedrijf, naast de komst van de WhatsApp-app op de iPad.

iPhone 15: dit is onze eerste indruk van de smartphone van Apple

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen