Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 5 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp dropt heerlijke feature iPhone, 21 nieuwe emoji voor Android

Als WhatsApp-gebruiker zit je tegenwoordig gebakken. De concurrentie op de markt voor berichtendiensten is moordend, waardoor ook de grootste speler scherp moet blijven om de aandacht vast te houden van gebruikers. De Meta-dochter doet dat geregeld door handige opties toe te voegen aan de app.

Dit keer krijgen we te maken met specifieke updates voor iPhone en Android. De kanttekening hier is wel dat de updates voorlopig alleen arriveren op het b├Ętakanaal van het bedrijf. Maar dat is slechts de laatste grote drempel die een update neemt voordat die elders arriveert. Meestal is dat dan nog een kwestie van tijd.

WhatsApp op iPhone krijgt toffe feature

De iPhone-versie van WhatsApp mag rekenen op een toffe picture-in-picture-functionaliteit. Die optie werkt nu met videogesprekken. Zo kun je dus tijdens het videobellen ondertussen andere dingen blijven doen binnen de app of op je smartphone. Je zit dus niet vast in dat ene scherm waarmee je videobelt.

WhatsApp heeft eindelijk de ideale iMessage-functie overgenomen

Om toegang te krijgen tot deze optie, dien je dus de meest recente b├Ęta te installeren. Mocht je je willen aanmelden voor het b├Ętaprogramma van WhatsApp op iPhone, dan kun je je hier registreren. Je hebt minimaal versienummer 22.24.0.79 nodig om gebruik te kunnen maken van de gloednieuwe optie.

Meet emoji voor Android-gebruikers

Ondertussen worden Android-gebruikers niet overgeslagen. Want ook de b├Ętatesters op het platform van Google kunnen rekenen op een verse update. Die voegt helaas geen mooie functies toe, maar wel 21 nieuwe emoji. Die nieuwe emoji komen dus op een later moment naar alle andere gebruikers toe. Wel zo tof.

Is het erg dat de WhatsApp-b├Ęta op Android geen picture-in-picture videobellen bevat zoals op iPhone? Nee, want die optie is reeds beschikbaar voor dat besturingssysteem. Om toegang te krijgen tot de 21 nieuwe, evenals ook acht opnieuw ontworpen, emoji, heb je versie 2.22.25.12 van de b├Ętaversie nodig.

WhatsApp zit vol verrassingen: vijf machtige functies die je moet kennen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft ­čÜÇ

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WhatsApp dropt heerlijke feature iPhone, 21 nieuwe emoji voor Android
Sluiten