WhatsApp kost flink wat opslag en komt met nieuwe tool om dat te fixen

WhatsApp lijkt een lichte app, maar toch neemt het meer ruimte in dan verwacht. Gelukkig werkt het bedrijf daar nu aan.

WhatsApp is een handig medium. Je kunt naar bijna iedereen berichten, foto’s en filmpjes sturen. Vooral die laatste categorie kost de nodige ruimte op je telefoon. Vaak heb je dat niet eens door, doordat het lastig te vinden kan zijn om een overzicht te vinden van je gebruikte data.

Manage je opslag in WhatsApp

Dat systeem gaat WhatsApp nu aanpakken waardoor het duidelijker moet worden hoeveel je verbruikt en hoe je die ruimte kunt opschonen. Op dit moment kan dat nog via het instellingen-menu WhatsApp. Daarna ga je naar data- en opslaggebruik en vervolgens naar opslag in gebruik. Daar zie je hoeveel data elk gesprek gebruikt en daar kun je tegelijkertijd die opslag verwijderen.

Dat is wat omslachtig en dus werkt WhatsApp aan een nieuw systeem dat binnenkort live moet gaan. Het nieuwe menu biedt aan om bestanden die groter zijn dan 5 MB en berichten die meermaals zijn doorgestuurd te verwijderen. Daarnaast moet het door middel van bulkverwijdering zorgen dat het vrijmaken van data makkelijker wordt. Je kunt daarmee per soort medium of per data kiezen of je iets wil verwijderen. In een grafiek krijg je te zien hoeveel data je gebruikt en hoeveel nog vrij is, meldt Android Authority.

Het kan nog steeds op de oude manier

Overigens betekent het niet dat alles in WhatsApp gaat veranderen. Je kunt nog steeds zien hoeveel ruimte je per chat gebruikt. Zo is het dus makkelijk te zien of een bepaalde chat je veel ruimte kost en kun je dus ook gewoon zoals vanouds media uit die gesprekken verwijderen.

Het nieuwe storage management menu lijkt snel naar WhatsApp te komen. Dat betekent dat je daarmee binnenkort al mee aan de slag kunt.

Wil je weten wat de laatste verbeteringen in WhatsApp zijn? Lees dan dit artikel.

Reageer op artikel:
WhatsApp kost flink wat opslag en komt met nieuwe tool om dat te fixen
Sluiten