Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 28 okt 2020

WhatsApp krijgt twee nieuwe functies: zo kun je ze proberen

WhatsApp blijft zichzelf ontwikkelen. Nu zijn er twee nieuwe functies beschikbaar in de app die je kunt gaan proberen.

We gebruiken eigenlijk allemaal wel WhatsApp. Het is een van de handigste berichtenservices op je mobiele telefoon. Wat natuurlijk vooral handig is, is dat bijna iedereen het heeft. Zo hoef je bijvoorbeeld niet te switchen tussen Telegram, Viber en iMessage. Inmiddels gebruiken 2 miljard mensen wereldwijd de dienst.

Shoppen via WhatsApp

Om die mensen te behouden moet WhatsApp zichzelf continu opnieuw uitvinden. Hoewel het af en toe misgaat, zijn er nog steeds genoeg verbeteringen zichtbaar. Twee van de grootste updates kun je sinds kort gebruiken.

Over de eerste update hebben we al eerder geschreven. Je kunt nu direct vanuit de app aankopen doen. Je kunt dus producten kopen vanuit chats. In de toekomst moet het zelfs mogelijk worden om direct de beschikbare producten te checken.

De nieuwe functie is ideaal voor kleine bedrijven gezien de coronacrisis. Hierdoor komen minder mensen naar winkels waardoor de omzet minder is. Door middel van WhatsApp kan er nog steeds service worden geboden.

Muten van gesprekken

We kennen allemaal wel van die verschrikkelijke groepsgesprekken waar je continu nieuwe meldingen van krijgt. Deze gesprekken kun je muten, alleen is dat maar tijdelijk. Je kunt kiezen tussen 8 uur, 1 week en 1 jaar. Nu kun je dat ook voor altijd doen. Zo blijven die meldingen gewoon op de achtergrond.

Om van deze twee functies gebruik te maken moet je de nieuwste versie van WhatsApp hebben geïnstalleerd. Het muten kun je zelf gewoon doorvoeren. Om het toe te passen moet je wat langer op de chat klikken waarop je het wil toepassen. Zo selecteer je het gesprek. Vervolgens scroll je in Android naar boven en klik je op het luidsprekericoontje.

Daar zie je nu staan dat je stille meldingen kunt krijgen voor 8 uur, 1 week of altijd. Het jaar is dus vervallen. Nu is het alleen nog wachten dat je per persoon leesbevestigingen kunt versturen. Dat zorgt ervoor dat je voorgoed kunt verdwijnen voor de personen en groepen die je liever niet meer wil zien, maar ook niet opzichtig kunt negeren.

Reageer op artikel:
WhatsApp krijgt twee nieuwe functies: zo kun je ze proberen
Sluiten