Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 25 juni 2018

Dag chaos: WhatsApp komt met langverwachte feature

WhatsApp test nieuwe opties en features altijd in WhatsApp Bèta, een speciale versie van de chat-app voor Android. Daarin duiken de nieuwste features als eerste op. Een mooi voorproefje op wat komen gaat dus.

WhatsApp introduceert Media Visibility

Er is zojuist een nieuwe update voor die app uitgerold, versie 2.18.194. Normaliter gaat het negen van de tien keer enkel om kleine aanpassingen, en/of bugs die verholpen zijn. Hartstikke fijn, maar niet het vermelden waard.

Dit keer zit er echter een feature tussen, waar elke gebruiker hoogstwaarschijnlijk zeer vrolijk van gaat worden. De optie werd al eerder uitgerold naar de bèta-app, om vervolgens weer kort te verdwijnen.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Dan hebben we het over een nieuwe feature genaamd ‘Media Visibility’, die je binnenkort in de instellingen van WhatsApp kunt vinden. Het idee is simpel: je kunt er nu voor kiezen om gedeelde media te verbergen in je galerij.

De kans is groot dat je in een flink aantal chat-groepen zit, waarin non-stop afbeeldingen en video’s worden gedeeld. Voor je het weet kun je niet meer normaal door je eigen foto’s heen scrollen. De meeste telefoons scheiden WhatsApp media gelukkig al automatisch van je eigen media.

Toch is dat allesbehalve ideaal. Waarschijnlijk wil je de media van sommige contacten of groepen wel gewoon in je galerij kunnen raadplegen. Dat maakt WhatsApp nu eindelijk mogelijk met Media Visibility.

Je kunt nu per chat of groep bepalen wat er moet gebeuren met de media die erin wordt gedeeld. Wil je de foto’s die je moeder stuurt wel in je galerij zien, maar niet alle memes die je vrienden continu delen? Dat is nu mogelijk.

WhatsApp beta Stickers Media visibility

Althans, in de experimentele versie van de chat-app. Het is nog niet duidelijk wanneer de feature naar iedereen zal worden uitgerold. Dat hangt grotendeels ook af van de feedback en prestaties die WhatsApp meet tijdens het testen. Het kan een kwestie van enkele dagen, maar ook weken zijn.

Hopelijk gaan we de komende tijd meer instellingen zien die je per chat kunt aanpassen. Denk aan de optie om de blauwe vinkjes per chat uit of juist aan te zetten, of de wallpaper per chat te veranderen. Dat laatste kan overigens al op Windows Phones.

Goed je instellingen in de gaten houden dus. Je kunt verder ook binnenkort stickers in WhatsApp verwachten. Ja, exact de stickers die je ook op Facebook en Messenger kunt gebruiken. Het sociale netwerk brengt zijn diensten dus steeds meer samen. Of je daar blij van moet worden, is maar de vraag…

WhatsApp beta Stickers Media visibility
Reageer op artikel:
Dag chaos: WhatsApp komt met langverwachte feature
Sluiten