Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 21 sep 2020

WhatsApp: langverwachte functionaliteit steeds dichter bij lancering

WhatsApp behoort tot een van de beste apps van de markt. Naast het feit dat er meer dan 2 miljard mensen gebruik van maken, zit de boel ook heel goed in elkaar. Al blijft een bepaalde functionaliteit ontbreken.

Het is anno 2020 nog steeds niet mogelijk om WhatsApp op meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Ondanks de bewijzen die we inmiddels al meerdere malen gezien hebben, blijft de komst uit. Al lijken we steeds dichter bij de uitrol te komen.

Langverwachte WhatsApp functie komt dichterbij

We begrijpen best als je denkt dat de ondersteuning voor meerdere apparaten een beetje als een mythe voelt. Op de redactie worden we ook steeds sceptischer over de komst van de ondersteuning. Maar iedere keer als we de hoop op de WhatsApp functie een beetje opgeven, komt er toch weer nieuwe informatie naar buiten. Eind vorig jaar dook voor het eerst echt bewijs op voor de feature waarmee je WhatsApp tegelijkertijd op meerdere apparaten kan gebruiken. Iets waar we destijds heel enthousiast over waren, maar waar we nu nog steeds op zitten te wachten. Maar gelukkig lijken we weer een stapje dichter bij de lancering te zijn.

De mensen van WABetaInfo hebben de functionaliteit opgedoken in een toekomstige versie van WhatsApp. Het lijkt er daarmee sterk op dat, bijna een jaar na het eerste bewijs, de functie alsnog onze kant op komt. Dat wil niet zeggen dat we er binnenkort allemaal mee aan de slag kunnen. Het gaat om een een functionaliteit die in de wachtrij staat voor een van de volgende betaversie van het platform.

WhatsApp linked devices
De nieuwe functie duikt op (Afbeelding: WABetaInfo)

WABetaInfo geeft duidelijk aan dat het gaat om een toekomstige betaversie. Sommige functionaliteiten van die versie zijn nog niet klaar en worden nog doorontwikkeld. Wanneer dat het geval is, zullen betatesters ermee aan de slag kunnen gaan. Daarna rolt de functionaliteit uit naar het grote publiek.

Werkt zonder telefoon

Voorheen was het nog de vraag of je meerdere apparaten tegelijkertijd kon gebruiken, wanneer je telefoon niet in de buurt is. Dat lijkt nu wel het geval te zijn. Wanneer je smartphone bijvoorbeeld geen internet heeft, kan je WhatsApp dus alsnog op je computer en je webbrowser gebruiken.

Het is voorlopig nog even wachten dus, maar we zijn wederom een stap dichterbij.

Reageer op artikel:
WhatsApp: langverwachte functionaliteit steeds dichter bij lancering
Sluiten