Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 31 mrt 2020

‘WhatsApp mogelijk op meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken’

Het is binnenkort, waarschijnlijk, mogelijk om WhatsApp tegelijkertijd op meerdere apparaten te gebruiken. In de meest recente release van de applicatie, Beta versie v2.20.110, duikt de functionaliteit namelijk op.

Naast het feit dat er een zelfvernietigingsfunctie te vinden is in de nieuwe beta, zien we dus ook bovenstaande mogelijkheid. In de loop der jaren is de vraag naar zo’n functionaliteit steeds groter geworden. WhatsApp op je telefoon en op je tablet, maar dan tegelijkertijd. Het kan zomaar mogelijk worden.

WhatsApp tegelijkertijd op meerdere apparaten

WhatsApp is een ontzettend populaire manier om in contact te blijven met je vrienden en familie. Sterker nog: WhatsApp behoort tot de populairste applicaties van de markt. Maar dat wil uiteraard niet zeggen dat er geen ruimte is voor verbetering. Ondanks het feit dat WhatsApp op je computer en je telefoon tegeleijkertijd te gebruiken is, zou ondersteuning voor mee apparaten erg fijn zijn. En dat lijkt nu dus te gebeuren.

Uiteraard zijn het de mensen van WABetaInfo die de functionaliteit in Beta v2.20.110 hebben opgespoord. We website komt vaker met dit soort ontdekkingen. Volgens de website is WhatsApp druk bezig met de veelgevraagde functionaliteit, gezien het feit dat hij opduikt in de meest recente betaversie. Alleen moet daar wel bij vermeld worden dat deze functie nog niet geactiveerd is en op dit moment dus niet getest kan worden.

Mocht dat wel het geval zijn, dan zijn gebruikers in staat om eindelijk te doen waar ze al jaren om vragen. Met de komst van de functionaliteit is WhatsApp bijvoorbeeld te gebruiken op de tablet en de smartphone. Niet apart, maar tegelijkertijd zoals je dat op dit moment gewend bent van WhatsApp Web.

Hoe zit het met de veiligheid?

Wie zich de vraag “hoe zit het met de veiligheid van WhatsApp op deze manier?”, stelt doet het wat mij betreft goed. Want het is inderdaad een vrij interessante vraag om jezelf te stellen. Want hoe zit dat nu eigenlijk?

WhatsApp is natuurlijk goed te gebruiken en, zeker met behulp van deze 10 tips, dat is ook redelijk veilig te doen. Maar wat nu als je de app zowel op je pc, als je tablet als je telefoon geopend en gekoppeld hebt? Dan is het nog steeds veilig te gebruiken. Althans, dat verwachten we wel.

WhatsApp maakt nu gebruik van een soort vergrendeling. Hierdoor is de app alleen op PC te gebruiken als je deze activeert met je smartphone. En de kans dat dit met de nieuwe functie hetzelfde werkt is groot. Al moet jij jezelf dan wel de vraag stellen of je het moet willen. Kans is overigens wel dat je een melding krijgt op het moment dat WhatsApp op een van de apparaten geopend is.

Reageer op artikel:
‘WhatsApp mogelijk op meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken’
Sluiten