Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 15 jan 2019

Drie gloednieuwe WhatsApp features nu ook voor iOS beschikbaar

WhatsApp behoort, samen met Instagram, tot de twee meest populaire social media apps van het moment. Wie zijn vrienden anno 2019 wil bereiken, doet dit hoogstwaarschijnlijk via deze berichtenservice. Maar waar het succes van WhatsApp al jaren aanhoudt, moet het wel blijven innoveren om relevant te blijven. Iets wat de producent door middel van nieuwe updates dan ook blijft doen. In de nieuwste iOS update, die onlangs ook voor Android verscheen, worden drie nieuwe features geïntroduceerd die het gebruik van de app, positief, zullen veranderen. 

Drie nieuwe features voor iOS versie WhatsApp

Vorige week konden we de nieuwe features voor de iOS versie van WhatsApp al voorbij zien komen. Waar Android gebruikers overigens met twee van de drie functies al uit de voeten konden, zijn iPhone gebruikers nu pas aan de beurt. Gebruikers hebben de mogelijkheid om privé op iemand te reageren, kunnen een status checken door middel van 3D touch en kunnen in de weer met stickers. We snappen uiteraard dat dit je waarschijnlijk geen ene bal zegt, dus we leggen de nieuwe features stap voor stap voor je uit.

Privé reageren

Android gebruikers konden er al even mee uit te voeten, maar het is nu ook voor iOS mogelijk om privé te reageren. We snappen dat dit wat vreemd kan klinken, maar het heeft alles te maken met groepsgesprekken. Het wordt hierdoor mogelijk om een bericht, wat iemand in een groep stuurt, te selecteren en er in een prive-gesprek op te antwoorden. Dit is handig wanneer je niet wilt dat iedereen in de groep kan lezen wat je te zeggen hebt.

WhatsApp beta iOS stickers

Uiteraard kon dit eerder al door mensen apart een bericht te sturen, maar door de nieuwe feature wordt het je net iets makkelijker gemaakt.

Status checken met 3D touch

Terwijl het bij de iPhone XR niet meer mogelijk is, beschikken veel iOS toestellen nog steeds over 3D touch. Door deze unieke feature kun je, middels de kracht die je gebruikt bij het aanraken van je scherm, verschillende opties en menu’s openen. Iets wat door de nieuwe update van WhatsApp ook te gebruiken is voor het bekijken van een status. Terwijl er weinig mensen zijn die de feature gebruiken, kan jij uiteraard een van de drie personen zijn die er wel gebruik van maakt. Mocht dat het geval zijn, dan is het mogelijk om met 3D Touch een preview van een status te bekijken.

WhatsApp beta iOS stickers

Stickers, stickers en nog een stickers

Misschien wel de grootste nieuwe WhatsApp feature zijn de stickers die je kunt versturen. Sinds kort ondersteund de berichten-app Locatie-stickers, maar het aanbod was nogal aan de schaarse kant. Inmiddels heeft WhatsApp een flink aantal sticker toegevoegd aan de app. Daarnaast maakt de app het mogelijk om meer varianten te versturen. Hierdoor krijg je de kans om ook zelf stickers te bouwen van afbeeldingen, video’s en GIFs. De functie krijgt door de update een hele andere werking en in onze ogen is dat alleen maar positief. Het doorsturen van stickers die je eerder gekregen hebt is overigens ook mogelijk.

WhatsApp beta iOS stickers

De nieuwe update van WhatsApp is op dit moment te downloaden voor iOS!

Reageer op artikel:
Drie gloednieuwe WhatsApp features nu ook voor iOS beschikbaar
Sluiten