Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 okt 2018

Eindelijk! WhatsApp introduceert drie langverwachte nieuwe features

WhatsApp werkt continu aan nieuwe features. Vooral de afgelopen maanden test het bedrijf in rap tempo nieuwe functies voor de chat-app. De nieuwigheden duiken geregeld op in de bèta-versie van de app, die beschikbaar is voor Android.

Gebruikers van de bèta-versie kunnen zo al heel vroeg veranderingen spotten. Sommige nieuwe features verdwijnen na een tijdje weer, andere toevoegingen worden naar iedereen uitgerold.

Nu zijn er drie nieuwe en veelbelovende features opgedoken die hoogstwaarschijnlijk in die laatste categorie vallen. Onlangs breidde het bedrijf al de mogelijkheden omtrent notificaties uit, dit keer gaat het om functies binnen de app zelf.

Vacation Mode (Vakantiemodus)

WhatsApp gaat binnenkort naar iedereen een nieuwe functie genaamd Vacation Mode uitrollen. Voorheen werd een chat automatisch weer geopend als je een nieuw bericht ontvangt, ook als je die chat juist had gearchiveerd.

De nieuwe vakantiemodus brengt daar verandering in. Wanneer je de nieuwe instelling aanzet in de chat-app, worden muted en gearchiveerde chats niet opnieuw geopend als je een nieuw bericht ontvangt. Zo kun je ongestoord focussen of van je vakantie genieten.

Dat is geweldig nieuws, want dit is een feature waar gebruikers al jaren om smeken.

WhatsApp feature
Vacation Mode

Silent Mode

Daarnaast heeft WhatsApp een gerelateerde feature aangezet voor Android. Je kunt er nu al direct gebruik van maken! Het idee is simpel: de notificatie-badge met ongelezen berichten kun je uit zetten voor gemute chats. Sommige launchers ondersteunen namelijk badges, die naast het app-icoontje worden getoond.

Voorheen werd dat aantal ongelezen chats bij veel gebruikers totaal waardeloos, omdat gemute groepschats een enorme boost gaven aan het getal. Je hoeft deze nieuwe feature niet aan te zetten binnen de app op Android: het is de standaard geworden.

Linked Accounts

De derde en laatste nieuwe feature is ietwat controversieel: WhatsApp is al vier jaar van Facebook, maar pas sinds kort is het sociale netwerk zijn diensten steeds meer aan het koppelen. De volgende stap daarin is opgedoken in de code van onder andere WhatsApp Business.

Binnenkort is het mogelijk om je WhatsApp-account aan Instagram te koppelen. Wat daar het exacte doel van is, wordt helaas vooralsnog niet duidelijk uit de code. Gelekt nieuws wijst er echter op dat je binnenkort je Facebook-account kunt herstellen met WhatsApp.

👑Check dit ook: Zeven onbekende WhatsApp functies die je moet kennen

Reageer op artikel:
Eindelijk! WhatsApp introduceert drie langverwachte nieuwe features
Sluiten