Whatsapp rolt nieuwe functies uit: dark mode en meer

WhatsApp rolt op dit moment een verse update uit voor alle versies van de app, waaronder een donkere modus voor de desktopversies. Zo maakt het dus niet meer uit op welk platform je de populaire berichtendienst gebruikt: de interface is geen aanslag meer op je ogen.

De update brengt voor verschillende versies van de app een aantal nieuwe functies mee. We nemen ze hieronder met je door. De eerste twee nieuwe mogelijkheden worden uitgerold naar mobiele apparaten.

  • Geanimeerde stickers: je kunt met een grappig bedoelde sticker heel snel laten weten hoe je ergens over denkt. En wanneer je er een animatie aan koppelt, dan kan zo’n reactie veel grappig worden. Dat weten we inmiddels na het versturen van honderden gifjes. De dienst laat weten dat er dagelijks miljarden stickers verstuurd worden.
  • QR-codes: middels QR-codes wordt het heel gemakkelijk een nummer toe te voegen aan je lijst, zonder daadwerkelijk een nummer uit te wisselen. Je kunt de QR-code aan iemand laten zien, die hem vervolgens kan scannen met zijn telefoon. Dat kun je doen door fysiek bij elkaar in de buurt te staan of een schermafbeelding van de code te maken. Ook dan kan die gescand worden.

Download de update voor WhatsApp

Andere platformen kunnen ook rekenen op nieuwe mogelijkheden. Zo is er nu een donkere modus beschikbaar voor de mensen die WhatsApp op het web of via de desktopapplicatie, bijvoorbeeld op macOS, gebruiken. Zo kun je de dienst dus ook prima in de avond gebruiken. Daarnaast mogen KaiOS-gebruikers (we zien jullie) rekenen op de functie Status. Ook die mensen kunnen nu updates plaatsen die na 24 uur automatisch verwijderd worden.

Tot slot is er nog een update die geldt voor meerdere platform, met betrekking tot videobellen in een groep. Niet alleen moet dit veel gemakkelijker worden door met één druk op de knop zo’n gesprek te starten, ook moet duidelijker worden wie er dan vervolgens praat. In een groep van acht mensen kan het nog wel eens een rommeltje worden je op iemand te concentreren. Als je nu op één deelnemer druk en je vinger even vasthoudt, dan wordt diegene groot in beeld gebracht. Zo bepaal je dus zelf wiens gezicht in beeld komt tijdens je WhatsApp-gesprekken.

WhatsApp

Reageer op artikel:
Whatsapp rolt nieuwe functies uit: dark mode en meer
Sluiten