WhatsApp rolt een van de meest besproken nieuwe functionaliteiten uit

De afgelopen maanden is er veel over gesproken, maar vandaag is het eindelijk een feit. WhatsApp rolt een nieuwe functionaliteit uit waar veel mensen al even op zitten te wachten.

Vanaf vandaag zullen steeds meer gebruikers, zowel op Android als op iOS, gebruik kunnen maken van verdwijnende berichten.

WhatsApp rolt veelbelovende functionaliteit uit

Telegram, Signal en zelf Facebook Messenger konden er al tijden mee aan de slag, maar vandaag volgt WhatsApp ook. Het platform rolt namelijk een nieuwe functionaliteit uit waarmee het mogelijk is om berichten na een bepaalde tijd te laten verdwijnen. Het gaat om de functie Verdwijnende Berichten. In de instellingen van de applicatie is het mogelijk om de functionaliteit in te schakelen, waardoor berichten die je stuurt binnen zeven dagen verdwijnen. Dat geldt overigens niet voor alle gesprekken die je voert, maar voor de gesprekken waar je de functie dus apart voor activeert.

Het is ook zeker mogelijk om de functionaliteit in groepsgesprekken op WhatsApp te gebruiken. Alleen moet de beheerder van deze groep hem wel alleen inschakelen. Dit betekent dat de berichten van iedereen in deze groep zullen verdwijnen na verloop van tijd.

WhatsApp verdwijnende berichten
De nieuwe functionaliteit (Afbeelding: WhatsApp)

Op dit moment is de functionaliteit nog niet beschikbaar. WhatsApp maakt bekend dat het uitrollen van de functionaliteit begonnen is en dat iedere gebruiken binnen twee maanden voorzien moet zijn. Wanneer we de functionaliteit naar Nederland komt is op dit moment nog niet bekend.

Betrouwbare contactpersonen

WhatsApp drukt gebruikers op het hart om de functionaliteit alleen te gebruiken bij betrouwbare contactpersonen. Het bedrijf laat op zijn eigen website weten dat er nog steeds manieren zijn om de berichten vast te leggen. Een persoon kan bijvoorbeeld een screenshot maken van het gesprek, een bericht doorsturen of een bericht quoten in een antwoord. Bij alle drie de gevallen zal er om de vervaldatum heengewerkt worden en zijn de berichten dus gewoon nog te zien.

Op het moment dat de functionaliteit in Nederland is uitgerold geven we een update.

Reageer op artikel:
WhatsApp rolt een van de meest besproken nieuwe functionaliteiten uit
Sluiten