WhatsApp heeft er een nieuwe kloon bij: maak kennis met JioChat

WhatsApp is zonder twijfel een van de populairste applicaties van de markt. Niet alleen onder consumenten, maar ook zeker onder andere ontwikkelaars. Zo heeft Mukesh Ambani met zijn Jio Platforms een vindingrijk en unieke chat-applicatie uitgebracht. Maak kennis met WhatsApp 2.0.

Een aantal dagen nadat JioMeet het daglicht zag, komt het bedrijf nu met de app JioChat. Waar die eerste een exacte kopie van Zoom leek te zijn, komt de interface van JioChat ook wel erg bekend voor. Maar dan ook echt…

WhatsApp heeft er een kloon bij

Mukesh Ambani heeft het er maar druk mee. Na de release van JioMeet, heeft de beste man ook JioChat een nieuw uiterlijk gegeven. De chat-applicatie bestaat al jaren, maar was blijkbaar toe aan een upgrade. Dat doet het bedrijf dan ook in de vorm van een geheel nieuwe UI, dat ervoor zorgt dat de app er exact hetzelfde uitziet als WhatsApp.

Zoals je hieronder kan zien zijn de twee amper te onderscheiden:

WhatsApp kloon JioChat
De twee apps naast elkaar (Afbeelding: Google)

Het bizarre aan dit hele verhaal is het feit dat Jio Platforms een aantal investeerders heeft. Een van de belangrijkste in dit geval is Facebook. Zoals we allemaal weten heeft Facebook zelf ook een chat-app: WhatsApp. Jio Platforms heeft dus het uiterlijk van een app van een van zijn grootste investeerders gejat. Wow…

Gelijkenissen en verschillen

De app JioChats ziet er niet alleen hetzelfde uit als WhatsApp, maar werkt in grote lijnen ook hetzelfde. Of het nu gaat om de kleuren van de app of de plek waar de productnaam staat: het komt allemaal overeen. Net zoals iconen voor zoeken, de camera, Chat en Status. Die laatste heeft van JioChat overigens wel de naam Stories gekregen.

Er zijn ook zeker een aantal verschillen te vinden. Een van de grootste verschillen is de aanwezigheid van een Channels functionaliteit. JioChat beschikt daar wel over, waar de functie bij WhatsApp ontbreekt. Daarnaast zien we geen tabje met Calls staan, maar wel een telefoon icoon. De plaatsing van de knop om een nieuw gesprek te beginnen is exact hetzelfde, maar het icoontje kent wel enig verschil.

Het is bijzonder hoe bepaalde bedrijven zo overduidelijk op de creativiteit van anderen leunen. Bizar.

Reageer op artikel:
WhatsApp heeft er een nieuwe kloon bij: maak kennis met JioChat
Sluiten