Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 30 juni 2020

WhatsApp wordt een stuk leuker dankzij deze nieuwe toevoeging!

WhatsApp is, met anderhalf miljard actieve gebruikers, wereldwijd ontzettend populair. Alleen wil dat niet zeggen dat het bedrijf stil kan blijven zitten. Het moet blijven innoveren om WhatsApp zo interessant mogelijk te houden. Iets dat met een nieuwe toevoeging zeker lijkt te lukken.

Het lijkt er sterk op dat WhatsApp binnenkort geanimeerde stickers naar de chat-app brengt. Althans, dat wordt duidelijk nadat de functionaliteit opduikt in zowel de Android-beta als de iOS-beta van de applicatie. Maar wat heb je er precies aan en wanneer kan jij ermee aan de slag? We gaan er iets dieper op in.

WhatsApp een stuk leuker dankzij geanimeerde stickers

Een nieuwe functionaliteit in WhatsApp kan ervoor zorgen dat stickers nog leuker worden dan ze al zijn. Het gaat namelijk om geanimeerde stickers die, zoals je waarschijnlijk al verwacht, bewegen. Stickers zijn een tijd geleden geïntroduceerd in WhatsApp en weten inmiddels flink wat gesprekken over te nemen. Zeker dankzij de mogelijkheid om deze stickers vanuit je eigen foto’s te maken.

Met geanimeerde stickers in WhatsApp is het ook mogelijk om apps van derde partijen erbij te betrekken. Volgens WABetaInfo, die de nieuwe functionaliteit gevonden heeft, bestaat de functionaliteit uit drie verschillende delen:

  • De mogelijkheid om geanimeerde stickers te bekijken, op te slaan en te versturen
  • Het importeren van geanimeerde stickers vanuit apps van derde partijen
  • De mogelijkheid om standaard geanimeerde sticker pakketen te downloaden vanuit de WhatsApp Store.
WhatsApp stickers
Een geanimeerde sticker (Afbeelding: WABetaInfo)

Op dit moment is de functionaliteit nog niet beschikbaar voor het grote publiek. Mensen met de 2.20.195.1 Android beta en de 2.20.70.26 iOS beta kunnen al wel aan de slag. Mensen die toegang hebben tot die twee beta-versies kunnen de geanimeerde stickers al enige tijd bekijken, maar nu is het ook mogelijk om gebruik te maken van de overige twee functionaliteiten.

Het laat dus zien dat WhatsApp de feature verder aan het ontwikkelen is, wat betekent dat een lancering naar het grote publiek er zeker in zit. Vooral ook vanwege het feit dat het bedrijf er derde partijen bij betrekt. Binnenkort dus hopelijk meer!

Reageer op artikel:
WhatsApp wordt een stuk leuker dankzij deze nieuwe toevoeging!
Sluiten