Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 31 okt 2019

WhatsApp nu op Android te vergrendelen met vingerafdruk

WhatsApp introduceert een functie waarmee het mogelijk is om de applicatie te vergrendelen met een vingerafdruk, zo meldt het bedrijf vandaag. De update, waardoor de functie beschikbaar wordt, rolt op dit moment uit en verschijnt dus zeer binnenkort voor alle Android-gebruikers.

Eerder dit jaar verscheen een soortgelijke functie op WhatsApp voor iOS. Hierdoor was het mogelijk om de berichten-app te vergrendelen met FaceID of TouchID. Vooralsnog komt op dit moment alleen de vingerafdruk-variant naar het besturingsysteem van Google. Android-gebruikers moeten waarschijnlijk nog even wachten voor een vergrendeling met waarbij gezichtsherkenning vereist is.

WhatsApp versie 2.18.308 introduceert de functie

In februari dit jaar werden iOS-gebruikers voorzien van de mogelijkheid om hun WhatsApp te vergrendelen, maar nu sluiten ook Android-gebruikers aan. Dat laatste moet overigens wel een klein beetje gecorrigeerd worden, gezien het feit dat de functie al enige tijd beschikbaar was in de beta van WhatsApp. Het bedrijf geeft overigens wel de waarschuwing dat gebruikers nog even geduldig moeten zijn op de functie. Het overgrote deel van de Android-gebruikers zijn op dit moment nog voorzien van de vorige versie van de applicatie, dat halverwege oktober uitgerold werd.

Zoals gezegd lijkt de functie heel erg op dat van iOS. Na activatie is het mogelijk om te kiezen uit drie verschillende opties voor wanneer de applicatie vergrendeld. Zo is het mogelijk om WhatsApp te vergrendelen na een half uur, na 1 minuut of direct nadat je hem sluit. Het enige verschil met de iOS versie van deze functie is dat een 15 minuten optie nog ontbreekt. Verder is het wel gewoon mogelijk om ervoor te kiezen dat de inhoud van het bericht verborgen blijft in de meldingen.

Zo activeer je de functie op Android

Het activeren van de vingerafdruk-vergrendeling is zo gepiept. Wel moet je alleen even weten waar je het zoeken moet. In eerste instantie zou je misschien bij de beveiligingsopties willen kijken, maar daar staat het dus niet. De optie is in te stellen via Instellingen -> Account -> Privacy. 

Android WhatsApp vingerafdrukscanner
De opties voor Android-vergrendeling voor Whatsapp (in het Engels, want onze collega Noah is een hippe jongen) | Afbeelding: WANT
Reageer op artikel:
WhatsApp nu op Android te vergrendelen met vingerafdruk
Sluiten