David van Benthem
David van Benthem Apps 7 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp: 5 tips om de app helemaal eigen te maken op Android!

WhatsApp is vandaag de dag zo belangrijk dat het haast niet meer weg te denken is. Toch haalt niet iedereen het maximale uit de app.

Zo zijn er allerlei manieren om de app van Mark Zuckerberg te personaliseren. Hier lees je 5 tips om van WhatsApp echt jouw WhatsApp te maken.

Meldingen personaliseren voor WhatsApp

Je kan voor WhatsApp tot in detail je meldingen naar jouw voorkeuren aanpassen. Zo kan je zien wanneer je meldingen wel te zien krijgt en wanneer juist niet. Daarnaast kan je het Meldings-LED naar jouw voorkeuren aanpassen en kan je ook je eigen ringtone instellen.

Dat doe je door vanuit WhatsApp’s thuisscherm rechtsboven op de 3 verticale puntjes te drukken. Kies vervolgens voor ‘Instellingen’ en ga daarna naar ‘Meldingen’.

WhatsApp chatberichten beveiligde chatberichten
WhatsApp logo (Afbeelding: Ritchie B. Tongo/EPA)

Automatisch antwoord

Heb je het vaak druk, maar vindt je het wel prettig om iets van je te laten weten? Dan is de Android-app AutoResponder voor jou! Met de app kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om berichten als ‘Bedankt’ automatisch met ‘Graag gedaan’ te laten beantwoorden.

Via de Google PlayStore installeer je de app. Vervolgens kan je daar precies instellen welke berichten je automatisch wil laten beantwoorden.

Vingerafdrukbeveiliging voor WhatsApp

Om een app van jou te maken moet ook echt alleen jij erin kunnen. WhatsApp biedt die mogelijkheid met zijn vingerafdrukbeveiliging.

Je stelt het in door vanuit het thuisscherm op de drie verticale puntjes rechtsboven in het scherm te drukken. Kies vervolgens voor ‘Instellingen’ en daarna voor ‘Privacy’. Scroll vervolgens helemaal naar beneden en kies voor ‘Vingerafdrukvergrendeling’. Vink deze aan en stel het vervolgens in.

Whatsapp chatberichten misinformatie
WhatsApp op je smartphone. (Afbeelding: Hayoung Jeon / EPA)

Verschillende ringtones voor verschillende contacten

Met de app NotifyWho kies je per contact verschillende ringtones. Zo kan je dus voor je collega een zakelijk geluid instellen, terwijl je voor een goede vriend iets grappigs kan kiezen.

Via de Google PlayStore installeer je de app. Vervolgens kan je daar precies instellen welk contact welk deuntje krijgt.

WhatsApp-Dark-Mode-iPhone-16x9
WhatsApp in het donker (Afbeelding: WhatsApp en Pexels, montage: WANT)

Incognito op WhatsApp

Het team Eureka Labs heeft een handige app uitgebracht waarmee je incognito op WhatsApp actief bent. Zo kan je met de app berichten lezen terwijl je contacten niet zien met blauwe vinkjes dat dat inderdaad het geval is. Ook kan je met de app verwijderde berichten terug lezen.

Ook deze app installeer je via de Google PlayStore. Een nadeel van de app is dat je pas gesprekken kunt lezen met de app als mensen jou hebben geappt nadat je de app geïnstalleerd hebt.

WhatsApp heeft ook veel features die veel mensen simpelweg niet kennen. Ben je daar naar benieuwd? Klik dan hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WhatsApp: 5 tips om de app helemaal eigen te maken op Android!
Sluiten