Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 22 jun 2021

WhatsApp heeft slecht nieuws over erg gewilde functie

Multi-device support is een van de meest gewilde functies voor WhatsApp op dit moment. Toch is er slecht nieuws over te melden.

We gebruiken allemaal nog steeds allemaal WhatsApp. Waarschijnlijk doe je dit vooral via jouw telefoon, maar het is ook mogelijk om deze te verbinden aan je computer. Toch kijken we er massaal naar uit dat je de berichtendienst ook via andere apparaten kunt gebruiken.

WhatsApp op meerdere apparaten

WhatsApp werkt had aan multi-device support. Daarmee is het mogelijk om naast je telefoon ook via andere gadgets de berichtendienst kunt gebruiken. Zo zou de app op je tablet bijvoorbeeld heel handig zijn.

Toch daalt ons enthousiasme als we het altijd betrouwbare WABetaInfo moeten geloven. Volgens de website die de versies van WhatsApp tot de code toe uitpluist blijkt dat multi-device support gelimiteerd wordt tot WhatsApp Web, desktop en de Facebook Portal. Je kunt dus nog steeds niet de dienst gebruiken op zowel een iOS als Android telefoon, of meerdere gadgets zoals een tablet.

Hopelijk duurt dat maar eventjes en werkt Facebook verder aan de functie om WhatsApp op meerdere platformen beschikbaar te maken. Eerder bracht WABetaInfo al informatie over een beta-test waarbij vier apparaten en één telefoon tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Wel moet diegene naar wie je berichten stuurt wel een recente versie van de app hebben.

Ook goed nieuws

Toch is er ook goed nieuws te melden. Je hoeft niet langer meer met je telefoon verbonden zijn aan het internet om WhatsApp Web, desktop of Portal te gebruiken. Als de connectie slecht is, of als je batterij leeg is, kun je alsnog berichten versturen via bijvoorbeeld je laptop.

Hoewel het nog niet de versie van WhatsApp is als we die wel graag zien, is het toch weer een enorme toevoeging. Laten we hopen dat Facebook snel met een versie komt die alle verbeteringen toepast.

9to5Google

Reageer op artikel:
WhatsApp heeft slecht nieuws over erg gewilde functie
Sluiten