Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 jul 2018

Dag spam: WhatsApp introduceert zeer handige nieuwe feature

WhatsApp is de laatste tijd flink zijn chat-app aan het tweaken. Door recente misstanden in India werd het bedrijf praktisch gedwongen om direct meer te gaan doen aan nepnieuws. Het resultaat: twee handige nieuwe functies.

WhatsApp gaat spam tegen met twee nieuwe snelkoppelingen

Zo worden verdachte links nu automatisch gemarkeerd met een rood labeltje, en wordt het nu aangegeven of een bericht is doorgestuurd. Over het algemeen vertrouwen gebruikers hun contacten eerder dan wildvreemden. Door aan te geven wanneer berichten van onbekenden afkomstig zijn, hoopt WhatsApp de impact van nepnieuws te doen slinken.

Nu is er opnieuw een nieuwe feature in WhatsApp Beta opgedoken. Dat is de experimentele versie van de chat-app, die enkel voor Android verkrijgbaar is. Daarin worden nieuwe features getest, en aanpassingen vroegtijdig gedaan. Afhankelijk van de resultaten komt het naar wel of niet naar de officiële versie die de grote meute gebruikt.

Mark as Read

In de nieuwste versie is een handige snelkoppeling te vinden, ‘mark as read’. Wanneer je meerdere berichten van hetzelfde contact ontvangt, komt er in je notificatiecentrum een nieuwe snelkoppeling te staan. Daarin kun je de berichten in een keer als gelezen markeren. Dat ziet er zo uit;

WhatsApp update
Bron: WABetaInfo

Mute

De update komt gepaard met nog een soortgelijke snelkoppeling, die ook chat-spam tegengaat. Wanneer je meerdere berichten van hetzelfde contact ontvangt, kun je die chat ook met een druk op de snelkoppeling muten. Dan ontvang je (tijdelijk) geen notificaties van die chat meer.

Al met al twee zeer handige toevoegingen dus. Je kunt na deze update snel korte metten maken met spam, zonder dat je WhatsApp hoeft te openen. Het is helaas nog niet bekend of en wanneer deze snelkoppelingen naar de uiteindelijke versie voor Android en iOS komen.

Check in de tussentijd ook dit handige overzicht van vijf WhatsApp-ergernissen, die je verrassend makkelijk kunt oplossen.

WABetaInfo

Reageer op artikel:
Dag spam: WhatsApp introduceert zeer handige nieuwe feature
Sluiten