Dennis Hoogeveen
Dennis Hoogeveen Tech 27 jun 2019

WhatsApp statusupdates komen naar Facebook en Instagram

WhatsApp begint met een test waarbij je statusupdates kunt delen naar andere platformen. Vanaf vandaag zien WhatsApp’ers die meedoen aan het b√®ta-programma de optie om statussen te delen naar bijvoorbeeld Facebook.

Dat meldt¬†The Verge.¬†De berichten kunnen via de nieuwe functie geplaatst worden in de verhalen van Facebook en Instagram. De drie bedrijven zijn allemaal eigendom van moederbedrijf Facebook. Het is daarnaast ook mogelijk om je statusupdates te exporteren naar Google Foto’s of Gmail, al is nog niet helemaal duidelijk hoe dat eruit gaat zien.

WhatsApp statusupdates delen

Een simpele druk op de knop is genoeg om het delen te starten. Het is de vraag hoe handig de nieuwe functie is. In Nederland lijken de statusupdates niet veel gebruikt te worden. Het is dan misschien ook een poging van Facebook om die mogelijkheid in WhatsApp verder aan te zwengelen. Op Instagram worden de zogenaamde stories een stuk vaker gebruikt.

De deelfunctie doet denken aan de plannen om Facebook, WhatsApp en Messenger aan elkaar te koppelen. Je zou dan vanuit één app op alledrie de platformen berichten kunnen plaatsen. Zo ver is het nog niet, laat het bedrijf aan The Verge weten. De nieuwe optie zorgt er nog niet voor dat de accounts op een bepaalde manier aan elkaar gekoppeld worden.

Facebook, WhatsApp, Instagram

Worden Facebook en Whatsapp één?

Voorlopig is dat dus nog niet het geval, maar er zijn steeds meer signalen dat Facebook daar wel aan werkt. Zuckerberg liet ook openlijk weten de koppeling als doel te hebben, maar dat het nog even wachten is totdat de plannen worden doorgevoerd.

Onlangs kwam er ook ander verontrustend nieuws over de populaire berichtendienst. Eigenaar Mark Zuckerberg onthulde dat het bedrijf binnenkort start met het het tonen van advertenties in WhatsApp. In de loop van volgend jaar zullen de advertenties wereldwijd worden uitgerold. Het roept de vraag op hoe ver de verschillende apps van Facebook aan elkaar worden gekoppeld, en wat dat voor jouw privacy betekent.

Reageer op artikel:
WhatsApp statusupdates komen naar Facebook en Instagram
Sluiten