Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 25 okt 2018

WhatsApp introduceert eindelijk Sticker Packs op iOS en Android

WhatsApp begon ooit als een zeer simpele chat-app. Sinds de overname van Facebook, vier jaar geleden, is de functionaliteit van de populaire app uitgebreid. In het geval van Messenger ging Facebook te ver, met het onlangs aangekondigde redesign als gevolg.

WhatsApp brengt Sticker Packs naar iOS

Dat geldt vooralsnog niet voor WhatsApp, al begint het sociale netwerk wel steeds meer invloed uit te oefenen. Zo is het na vier jaar alsnog gebeurd: de chat-app introduceert binnenkort advertenties, ondanks klachten van privacywaakhonden.

Maar goed, daar gaat dit artikel niet over. Vandaag is WhatsApp begonnen met het uitrollen van een nieuwe update, die interessante functionaliteit met zich meebrengt. Sinds vorig jaar is het chatten met GIF’s een stuk makkelijker en daardoor populairder geworden.

Ook hebben Stories hun debuut in de chat-app gemaakt. Een andere populaire functionaliteit van Facebook en Messenger springt nu ook over naar WhatsApp. Dan hebben we het over de ondersteuning van Sticker Packs.

WhatsApp Sticker Packs

Stickers zijn afbeeldingen met transparante achtergronden die je kunt sturen. Meestal beelden ze een emoji uit in een bepaalde tekenstijl. Zo zijn er Star Wars-emoji, maar ook designs van beroemde kunstenaars.

Uit eerdere tests in de bèta-versie van WhatsApp bleek al dat de Packs aanstaande waren. Nu is het dan eindelijk zo ver. iOS-gebruikers kunnen de Sticker Packs raadplegen via een extra submenuutje onder de mogelijkheid om foto’s en video’s te versturen.

Op Android hebben de Packs hun thuis gevonden naast de GIF-knop. Initieel zal er slechts één Sticker Pack beschikbaar zijn, maar later kunnen gebruikers andere collecties downloaden. Daarin zal de chat-app ook toevoegingen van derde partijen ondersteunen.

Wanneer je als gebruiker een sticker van een contact ontvangt, kun je erop klikken om te checken uit welk Sticker Pack het plaatje komt. Daarna kun je het Pack ook downloaden, of de specifieke sticker toevoegen aan je favorieten. Al met al begint WhatsApp zo een stuk meer op Telegram te lijken.

De langverwachte update wordt nog deze week wereldwijd uitgerold, dus houd de app in de gaten! ?Check dit ook: Deze rolstoel is gemaakt met Formule 1-techniek

Reageer op artikel:
WhatsApp introduceert eindelijk Sticker Packs op iOS en Android
Sluiten