Mark Hofman
Mark Hofman Digital 29 jul 2020

WhatsApp, Telegram en meer: de populairste chat-apps in juli 2020

Chat-apps zijn ontzettend handig en geliefd. We gebruiken ze dagelijks om in contact te blijven met onze vrienden, familie en zakelijke relaties. Wereldwijd worden diensten als WhatsApp en Telegram gebruikt, maar welke zijn het populairst?

In dit artikel zetten we de populairste chat-applicaties van juli 2020 voor je op een rij. Handig, want op deze manier weet jij waar je waarschijnlijk de meeste kennissen gaat vinden. Dit zijn ze.

WhatsApp, Telegram en meer

We zijn niet alleen in Nederland gek op het gebruik van chat-apps. Wereldwijd worden ze dagelijks gebruikt. Maar waar wij voornamelijk bekend zijn met WhatsApp, gebruiken ze in Azië bijvoorbeeld WeChat. Maar welke apps zijn het populairst.

WhatsApp op iPhone
De app op een iPhone (Afbeelding: Allie/Unsplash)

Het leeks ons een tof idee om de populairste chat-apps van juli 2020 op een rijtje te zetten. Dit doen we met de data van Statista. We hebben op die manier een goed overzicht van welke apps er wereldwijd het meest gebruikt worden. Handig, want misschien ben jij WhatsApp wel helemaal zat en ben je opzoek naar een alternatief. Maar goed, dan moet je wel mensen hebben om ook daadwerkelijk mee te praten.

De top 5 ziet er als volgt uit:

  1. WhatsApp | 2 miljard actieve gebruikers
  2. Facebook Messenger | 1.3 miljard actieve gebruikers
  3. WeChat | 1.2 miljard actieve gebruikers
  4. QQ | 694 miljoen actieve gebruikers
  5. Telegram | 400 miljoen actieve gebruikers

Zoals je ziet steekt WhatsApp er met kop en schouders bovenuit. Opvallend is wel dat Telegram vaak als grote tegenhanger van WhatsApp wordt gezien. In deze lijst is duidelijk dat het verschil wel heel erg groot is. De concurrentie is voornamelijk afkomstig van Facebook Messenger en WeChat. Het verschil met die eerste kan overigens wel kleiner zijn, gezien het feit dat Facebook de cijfers van de afgelopen 12 maanden niet heeft bijgewerkt.

Het leuke aan de lijst is ook dat Snapchat een nummer zes positie heeft ingenomen. Wereldwijd zijn er 398 miljoen mensen, bijna net zoveel als Telegram, die de applicatie voor chat-doeleinden gebruiken.

Meer lezen over WhatsApp? Check dan zeker even onze toegewijde pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp, Telegram en meer: de populairste chat-apps in juli 2020
Sluiten