Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 23 juli 2020

WhatsApp test een aantal nieuwe handige functies op dit moment

WhatsApp heeft een nieuwe update uitgebracht in het Google Play Beta Programma. Daarin zitten een aantal nieuwe functies.

Bijna iedereen in Nederland gebruikt wel WhatsApp. Het is een handig programma, aangezien je iedereen kunt bereiken ongeacht het merk van de telefoon. Ook is het veel gebruiksvriendelijker dan bijvoorbeeld SMS of MMS. Om de leider van de markt te blijven komt eigenaar Facebook continu met nieuwe functies voor Whatsapp. Voordat iedereen ze kan gebruiken, moet natuurlijk eerst wel getest worden.

Dat testen doet Facebook via beta’s dat het regelmatig uitbrengt. Nu is WhatsApp-versie 2.20.196.8 in het Google Play Beta Programma beschikbaar gekomen. Doordat het zich nog in beta bevindt, kan het zijn dat de functie uiteindelijk niet of wellicht anders in een definitieve versie verschijnt. WAbetainfo zocht uit wat er nieuw is.

WhatsApp op meerdere devices

Het eerste wat WhatsApp test in de nieuwe update is het gebruik van de app op meerdere devices. De dienst kijkt hoe het werkt als vier apparaten verbonden worden aan één account. In de nieuwste beta is nu de UI te zien, oftewel hoe de functie eruit gaat zien in de software. In een menu is nu linked devices te zien. Als je daarop klikt zie je een scherm waarin alle gelinkte apparaten aan het account staan weergegeven en wanneer ze voor het laatst actief waren. Daarin kun je ook een nieuw device toevoegen.

WhatsApp Linked Devices

Advanced Searchmode

Een andere functie die het in de nieuwe Whatsapp-beta test, is Advanced Searched Mode. Dit werd eerder al getest maar is nu verder uitgewerkt. Vooral in de UI is er verbetering te zien. Met de nieuwe functie kun je nog beter zoeken op foto’s , audio, links, gifjes, video en documenten. Zo hoef je niet meer hele gesprekken door te spitten totdat je net die ene foto vindt.

Wil je weten welke functies op WhatsApp de afgelopen tijd hebt gemist. Bekijk deze dan hier.

Reageer op artikel:
WhatsApp test een aantal nieuwe handige functies op dit moment
Sluiten