Mark Hofman
Mark Hofman Digital 24 jul 2020

WhatsApp krijgt twee veelbesproken nieuwe features dankzij gloednieuwe update

WhatsApp is, dankzij een nieuwe update, voorzien van twee nieuwe functionaliteiten. Eerder doken de features al op in betaversies van de applicatie, maar nu kan iedereen er gebruik van maken.

Zo is het vanaf nu mogelijk om contacten op WhatsApp toe te voegen door middel van een QR-code. Daarnaast duiken ook de geanimeerde stickers op, die we onlangs nog bespraken in een artikel.

WhatsApp: contacten toevoegen via QR-code

WhatsApp heeft zijn QR-codes dus officieel doorgevoerd. De functionaliteit dook, zoals eerder gezegd, op in een betaversie van de applicatie. Toen waren er al veel positieve berichten te horen over de toevoeging en nu kan ook jij er mee aan de slag.

Naast je eigen profiel (te bereiken via de Instellingen) staat nu een tekentje. Wanneer je daar op klikt krijg je een QR-code te zien. Met deze code kunnen mensen snel met je in contact komen. Dat geldt uiteraard ook andersom, jij kan andere mensen snel contacten door hun QR-code te scannen.

Het kan uiteraard zo zijn dat je liever hebt dat bepaalde mensen je nummer niet meer hebben. Dan is het vrij simpel: je kan je QR-code resetten en vervolgens weer een nieuwe aanmaken. De mensen die je via de QR-code hebben toegevoegd kunnen je niet meer bereiken via WhatsApp. Je staat namelijk niet meer in hun adresboek.

WhatsApp update features
Toevoegen QR-code (Screenshot: WANT)

WhatsApp: geanimeerde Stickers

De twee toegevoegde functionaliteit zijn de geanimeerde stickers. Deze doken ook al op in een betaversie van de chat-applicatie. Het is een toffe die inmiddels aardig geliefd is bij Telegram gebruikers, waar de stickers al jaren beschikbaar zijn.

WhatsApp introduceert zes nieuwe stickerpacks waarin alle stickers geanimeerd zijn. Denk hierbij aan stukjes fruit die dansen bijvoorbeeld. De geanimeerde stickers zijn te herkennen door de afspeelknop die naast de verzameling te zien is.

WhatsApp update features
Het zijn stickers, maar dan geanimeerd (Screenshot: WANT)

Zo ga je met de update aan de slag

De nieuwe functionaliteiten beperken zich niet tot een bepaald besturingssysteem. Dat is lekker, want het betekend dat je zowel op iOS als op Android gebruik kan maken.

Je hoeft zelf niet heel veel te doen voor de functionaliteiten. WhatsApp rolt de functies uit via een update die via een server wordt doorgevoerd. Je hebt ze dus zonder iets zef te downloaden al binnen.

Reageer op artikel:
WhatsApp krijgt twee veelbesproken nieuwe features dankzij gloednieuwe update
Sluiten