A de Jong
A de Jong | LinkedIn Tech 19 apr 2017

WhatsApp vervult met ‘unsend’ een lang gekoesterde wens

Op WhatsApp wordt nogal eens een blunder begaan. Een surprise party verklappen in de verkeerde app-groep, een foto van je ruige mannenavond naar de app van je schoonfamilie sturen, we noemen maar wat. De nieuwe functie ‘unsend’ gaat veel gênante momenten wegnemen.

Unsend: de vijfminutenregel van WhatsApp

Het doorgaans goed ingelichte twitteraccount WABetaInfo meldt dat WhatsApp werkt aan een ‘unsend tool’, waarmee je reeds verzonden berichten weer kunt laten verdwijnen. Dus ook op de telefoon van degene naar wie je het gênante of zinloze appje hebt gestuurd.

De nieuwe functie kent een paar spelregels. Binnen 5 minuten nadat je een berichtje hebt verzonden, kun je de verzending annuleren. Na die 5 minuten is je bericht definitief verzonden.

Als je op tijd een bericht hebt verwijderd, krijgt de ontvanger een melding van jouw actie. We vermoeden dat ‘ho, spelfoutje’ de komende tijd een van de meest gebruikte smoezen is op WhatsApp.

Crashen is niet meer nodig

Naar verluidt is de nieuwe unsend-functie beschikbaar vanaf de volgende update van de chatdienst. En dat werd tijd. Geruchten over deze handige functie gaan namelijk al jaren. De lang gekoesterde wens was daarbij vader van de gedachte.

Via een trucje kon je in een oudere versie trouwens al verzonden berichten laten verwijderen. Niet een heel sympathieke manier, want dan moest je de WhatsApp van een ander laten crashen. Dit deed je volgens The Hacker News door een tekst van 2.000 karakters in een speciaal lettertype te sturen.

WhatsApp Unsend

Een andere nieuwe tool, waarmee je de WhatsApp-status kunt upgraden, is eerder dit jaar doorgevoerd. De functie is vergelijkbaar met de storyfunctie van Snapchat en Instagram. Alles daarover lees je hier.

Reageer op artikel:
WhatsApp vervult met ‘unsend’ een lang gekoesterde wens
Sluiten