Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 5 apr 2018

Nice!! Op deze WhatsApp update zaten we al heel lang te wachten

WhatsApp is eindelijk begonnen met het uitrollen van een aantal langverwachte nieuwe features. De aanpassingen zijn zojuist live gegaan in de iOS-versie, en worden momenteel getest in WhatsApp beta op Android. Dan hebben we het over versie 2.18.201.

Grote WhatsApp update introduceert langverwachte functies

De eerste feature is een zegen voor gebruikers die vaak spraakopnames versturen. Waar je eerst het bijbehorende icoontje ingedrukt moest houden, hoeft dat vanaf nu niet meer. Je zet het opnemen aan, en vervolgens zet je het weer uit.

Ideaal, want nu kun je dus je toestel vasthouden zoals je zelf wilt. Je duim hoeft niet meer precies in een bepaalde positie te blijven, omdat de opname anders stopt. Een kleine update, vooral als je die functie zelden gebruikt. Maar voor fervente gebruikers is het een game-changer.

WhatsApp

De kans is groot dat je vrijwel dagelijks YouTube-video’s ontvangt of verstuurt. De tweede feature gaat je vanaf nu een hoop gedoe besparen. YouTube-video’s hoef je nu niet meer in de officiële YouTube-app te openen. Wanneer je nu op een video klikt, dan begint de video direct binnen de chat zelf af te spelen.

Net zoals normale video’s, of in Facebook Messenger. Je kunt ze op Android zelfs picture-in-picture gebruiken. Oftewel, er komt een zwevend venstertje die doorspeelt, ook als je naar andere chats gaat.

Het maakt de hele gebruikservaring een stuk soepeler, vooral als je even kort een YouTube-video wilt checken. Wil je een video naar je Chromecast sturen? Dan kan dat alsnog.

Je kunt de nieuwe features nu dus in de iOS-versie testen. Op Android kan iedereen zich inschrijven voor WhatsApp Beta. Dan krijg je vaker experimentele features geserveerd. Soms verdwijnen functies weer, maar vaak komt het erop neer dat je als eerste de nieuwe updates mag testen.

?Lees ook: Zeven onbekende WhatsApp functies die je moet kennen

Reageer op artikel:
Nice!! Op deze WhatsApp update zaten we al heel lang te wachten
Sluiten