Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 9 jan 2019

WhatsApp zorgt binnenkort dat anderen niet in jouw chats kunnen neuzen

WhatsApp is de afgelopen maanden begonnen met het implementeren van Face ID en Touch ID op iOS. Daarmee kunnen gebruikers de app vergrendelen, althans, in theorie. De nieuwe feature is namelijk nog niet uitgerold. Nu blijkt dat de chat-app op Android ook vingerafdrukscanners gaan ondersteunen.

WhatsApp vergrendelen op Android

Dat blijkt uit testversies van WhatsApp Bèta, een speciale versie van de chat-app waarin het bedrijf nieuwe features test. Daarin is een nieuwe sectie in de instellingen verschenen, waar gebruikers Authentication in kunnen stellen, met behulp van hun vingerafdrukscanner.

Dan moet je Android smartphone er wel een hebben, logischerwijs, al geldt dat ondertussen voor praktisch elk toestel. Nadat gebruikers de instelling hebben aangezet, wordt de app volledig beschermd op Android. Als de app opnieuw geopend wordt, moeten ze eerst hun vinger op de vingerafdrukscanner leggen om de app te ontgrendelen.

Daarvoor maakt het niet uit hoe WhatsApp geopend wordt, of het nou vanuit een notificatie of middels het icoontje zelf is. Helaas kun je enkel de complete app vergrendelen, niet specifieke conversaties of contacten.

Voorlopig is de nieuwe feature nog in alfa, dus het kan nog even duren voor iedereen ermee aan de slag kan. Alleen toestellen met Android Marshmallow of nieuwer en dus een vingerafdrukscanner komen ervoor in aanmerking.

Waar je de chat-app voor wilt vergrendelen is maar de vraag. Toch zijn er direct al talloze scenario’s te bedenken waarin deze feature van pas komt. Stel je kinderen spelen spelletjes op je toestel, of je toont een collega wat foto’s, dan kun je zo voorkomen dat diegene vertrouwelijke chatgesprekken kan lezen.

WABetaInfo

Reageer op artikel:
WhatsApp zorgt binnenkort dat anderen niet in jouw chats kunnen neuzen
Sluiten