Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 3 juni 2020

Met 50 mensen videobellen op WhatsApp: zo krijg je dat voor elkaar!

WhatsApp is zonder twijfel een van de populairste applicaties van de gehele markt. Meer dan anderhalf miljard actieve gebruikers hebben het platform in gebruik. Toch weten we er bij lange na nog niet alles vanaf en daarom helpen we je bij WANT een handje. We zijn constant opzoek naar toffe nieuwe functionaliteiten, waaronder het videobellen. Want dat kan vanaf nu met 50 mensen.

In dit artikel leggen we je uit hoe je precies met 50 mensen tegelijkertijd kan bellen op WhatsApp. Het is namelijk nog niet heel lang geleden dat het platform de mogelijkheid introduceerde en het werkt iets anders dan je normaal gesproken gewend bent. We helpen je.

WhatsApp: videobellen met 50 mensen mogelijk

Door de komst van Facebook Rooms, een alternatief op Zoom en FaceTime, is het mogelijk om met meer mensen te videobellen. Niet alleen op Facebook, maar ook op Instagram en WhatsApp. Beide platformen vallen namelijk onder hetzelfde bedrijf. Het is mogelijk om nu te videobellen met vijftig mensen tegelijkertijd. Een aanzienlijk verschil met het vorige limiet.

De vraag is alleen hoe je het voor elkaar krijgt. In dit artikel leggen we het je uit. Op dit moment lijkt het alleen nog te werken op iOS. Het enige verschil met “normaal” videobellen via WhatsApp, is dat je er dit keer een andere applicatie voor nodig hebt.

WhatsApp donkere modus
WhatsApp-applicatie. (Afbeelding: Ritcie B. Tongo / ANP)

Hoe doe ik het?

WhatsApp gaat iets meer leunen op Facebook en dat doet het door gebruik te maken van Messenger Rooms. Dat is het alternatief van Facebook op Zoom en FaceTime voor groepen. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je dus toegang hebben tot Facebook Messenger. En om WhatsApp te kunnen koppelen, heb je dus ook die app nodig.

iOS

Wanneer je de Messenger app van Facebook hebt geïnstalleerd, kan je aan de slag. Dat doe je door de volgende stappen te volgen:

  1. Open WhatsApp
  2. Maak een nieuw groepsgesprek aan door op het notitieblokje te tikken. Wil je gebruik maken van een bestaand groepsgesprek, ga dan door naar stap zes
  3. Selecteer Nieuwe Groep 
  4. Kies de personen uit die je in de groep wilt hebben
  5. Kies een naam voor de groep
  6. Eenmaal in het groepsgesprek kies je voor het plusje en selecteer je de optie Room.
  7. Vervolgens komt er een kaart in beeld met de optie Ga verder in Messenger
  8. De kamer wordt aangemaakt en het is wachten tot andere ook naar Messenger gaan.

Het is ook mogelijk om een link te sturen via WhatsApp, waarin mensen direct naar de kamer gaan.

Mocht de functionaliteit bij jou al wel werken via Android, laat het ons dan weten via [email protected]Mocht WhatsApp voor Android ook over de functie beschikken, laten we het jullie zo snel mogelijk weten.

Reageer op artikel:
Met 50 mensen videobellen op WhatsApp: zo krijg je dat voor elkaar!
Sluiten