Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 2 mei 2018

WhatsApp introduceert eindelijk langverwachte feature voor groepen

Je zou bijna vergeten dat je initieel enkel kon chatten op WhatsApp. De oorspronkelijk vrij barebones app is in de afgelopen jaren flink uitgebreid. Met geslaagde en minder geslaagde nieuwe features. Een van de populairste functies is de mogelijkheid om te videobellen.

Videobellen voor groepen op WhatsApp

Je kunt direct vanuit je chat een videogesprek starten. Dat doe je door op het telefoon-icoontje te klikken, rechtsboven. Een belangrijk aspect mist echter al vanaf het begin: videobellen voor groepen. Daarvoor moet je nog steeds terecht bij concurrenten zoals Skype.

Het leek slechts een kwestie van tijd voor WhatsApp die ondersteuning uit zou gaan rollen. Toch bleef de feature uit. Daar komt binnenkort echter verandering in. Facebook, de eigenaar van de chat-app, hield eerder deze week zijn jaarlijkse F8-conferentie.

WhatsApp videobellen groepsgesprek

Daar worden de nieuwste projecten, features en plannen onthuld. Niet alleen voor het sociale netwerk, maar ook voor Instagram en WhatsApp. De belangrijkste vijf aankondigingen hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Waaronder: videogesprekken voor groepen. Binnen enkele weken zal de gloednieuwe feature wereldwijd worden uitgerold. Er zijn weinig details bekend, naast dat je met maximaal vier participanten een videogesprek kunt houden.

Daarnaast kun je binnenkort ook stickers verwachten. Althans, stickers voor groepsgesprekken. Beide features doken de afgelopen weken al op in WhatsApp Bèta. Dat is een speciale versie van de chat-app voor Android, waarin nieuwe functies worden getest.

Sommige experimenten verdwijnen binnen korte tijd weer, andere vinden hun weg naar de officiële app. Toen videogesprekken voor groepen opdoken in de Bèta, was het meteen duidelijk dat dit een blijvertje zou zijn.

Goed nieuws dus! Overigens zitten er meer nieuwe features in de pijplijn. Onlangs bleek bijvoorbeeld dat WhatsApp een van de grootste ergernissen van gebruikers op gaat lossen. Hier lees je daar meer over.

?Lees ook: Zeven onbekende WhatsApp functies die je moet kennen

Reageer op artikel:
WhatsApp introduceert eindelijk langverwachte feature voor groepen
Sluiten