Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 11 dec 2021

WhatsApp beveiligen met je vingerafdruk of je gezicht: zo doe je het

De kans dat jij inmiddels een heel leven in je WhatsApp-gesprekken hebt zitten is vrij groot. De app is nu al een aantal jaren immens populair en is hét communicatiemiddel voor velen. Misschien wel zo fijn om de boel te beveiligen, dus.

WhatsApp geeft je gelukkig verschillende opties om je berichten te beschermen. Naast het feit dat je een twee-factor-authenticatie aan kunt zetten, is het ook mogelijk om de boel met je gezicht of je vingerafdruk af te schermen. In dit artikel legt Mark je uit hoe je dat precies doet.

WhatsApp beveiligen met je gezicht

Het is prettig dat WhatsApp je verschillende mogelijkheden geeft om je, soms kostbare, berichten te beveiligen. Uiteraard kan ik niet genoeg op het hart drukken Verificatie in twee stappen aan te zetten. Via deze weg wordt je af en toe om je code gevraagd, maar bescherm jij jezelf in ieder geval op het moment dat iemand anders in probeert te loggen met jouw nummer. Ga hiervoor naar Instellingen -> Account -> Verificatie in twee stappen en schakel de functionaliteit in.

Naast het activeren van deze bescherming kun je er dus ook voor kiezen om WhatsApp met je gezicht te beschermen. Mits je deze beveiliging op je smartphone gebruikt of dat hij überhaupt beschikbaar is. Hiervoor volg je de volgende stappen op: 

  • Open WhatsApp
  • Selecteer Instellingen
  • Ga naar Account
  • Kies voor Privacy
  • Onderaan staat de optie Schermbeveiliging
  • Zet vervolgens Vraag om Face ID aan
WhatsApp Face ID
Zet Face ID aan (Afbeelding: Apple / Bewerking WANT)

Er zit geen verschil tussen Android en iOS in de stappen, maar wel op het gebied van keuzes. Wanneer je de optie hebt ingeschakeld is het namelijk mogelijk om te kiezen wanneer de applicatie vergrendeld wordt. Standaard staat dit ingesteld op Direct, maar er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor 1 minuut of 30 minuten. Mensen met een iOS-apparaat krijgen daar de optie voor 1 uur nog eens bij.

Vingerafdruk in plaats van gezicht

Heb jij een ouder iPhone-model zonder Face ID of gebruik jij op je Android-smartphone de vingerafdrukscanner, dan zit je ook goed. WhatsApp geeft je namelijk de mogelijkheid om ook voor deze vergrendeling te kiezen. Hiervoor volg je dezelfde stappen als hierboven, maar kies je voor Touch ID of de vingerafdrukscanner.

WhatsApp: 4 manieren om foto’s op hoge kwaliteit te versturen

Meer handige tips over WhatsApp of op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen? Check dan zeker even het bovenstaande artikel of deze pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp beveiligen met je vingerafdruk of je gezicht: zo doe je het
Sluiten