WhatsApp voert verandering door voor veiliger appen

WhatsApp is ontzettend makkelijk om te chatten. Toch blijkt de laatste tijd ook dat je ongewenste berichten krijgt. Daar doet WhatsApp nu wat aan.

WhatsApp is natuurlijk een van de meest grootste berichtdiensten en wordt daarom ook door bijna iedereen gebruikt. Zo heb je makkelijk contact met vrienden en familie. Dat betekent echter ook dat vreemden makkelijk contact kunnen zoeken.

Ongewenste berichten via WhatsApp

Zo kennen we natuurlijk de WhatsApp-fraude, maar worden mensen ook nog op andere manieren lastiggevallen via de berichtendienst.  Zo is spam bijvoorbeeld ook een groot probleem.

Net zoals gelijksoortige apps was het al mogelijk om dit bij Whatsapp aan te geven. Het was af en toe vrij omslachtig om dat te doen. WhatsApp heeft die functie nu geüpdatet zodat het nog makkelijk wordt, meldt WABetaInfo.

Nu nog vrij basic

De huidige manier om dat te doen is vrij basic. Je drukt op een knop waarmee je een report kunt verzenden, met verder geen andere informatie. Met de nieuwe manier van melden moet je automatisch een deel van de ontvangen berichten verzenden naar Whatsapp.

Het grote voordeel is dat je de functie niet alleen voor enkele chats kunt gebruiken, maar ook voor groepchats en voor die met bedrijven. Door de nieuwe manier van melden krijgt WhatsApp meer informatie waardoor het in de toekomst makkelijker is voor het bedrijf om zulk soort berichten te voorkomen. Dat helpt ons natuurlijk allemaal, want niemand zit op irritante vreemdelingen te wachten.

Alleen in de beta-versie op Android

Voor deze functie moet je nog wel even wachten in de standaardversie. Vermoedelijk is dat een paar weken. De nieuwe feature is namelijk alleen nog maar beschikbaar op de beta-versie voor Android. Later zal iOS gaan volgen.

Er komt echter nog een nieuwe handige functie naar WhatsApp. Wil je weten welke? Lees dan dit artikel.

Reageer op artikel:
WhatsApp voert verandering door voor veiliger appen
Sluiten