Mark Hofman
Mark Hofman Apps 17 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp Web krijgt ontzettend handige nieuwe functionaliteit

De feestdagen komen eraan en het is zeker geen geheim dat ze er dit jaar iets eenzamer uit zullen zien dan normaal gesproken. Daarom is het des te handiger dat WhatsApp Web, op dit moment voor een klein groepje gebruikers, voorzien is van een nieuwe functionaliteit.

Met de app op iOS of Android is het al tijden mogen om te (video)bellen met vrienden en familie. Iets dat bij WhatsApp Web tot op heden nog ontbrak. Maar daar komt dus wel verandering in!

WhatsApp Web krijgt handige functionaliteit

De mensen van WABetaInfo zijn erachter gekomen dat verschillende gebruikers van WhatsApp Web de mogelijkheid hebben om te (video)bellen. Zoals gezegd is de functionaliteit al tijden beschikbaar voor iOS en Android, maar was het op de computer nog niet mogelijk om er gebruik van te maken. Dat is niet heel vreemd, want WhatsApp Web ligt op meer gebieden achter op de apps voor de smartphone. Gelukkig brengt het bedrijf daar steeds meer verandering in. Ook op het gebied van (video)bellen dus.

Het is inmiddels bekend dat slechts een handjevol mensen aan de slag kunnen met de functionaliteit op WhatsApp Web. Het lijkt er dus sterk op dat er gebruik gemaakt word van een open beta. Dit betekent dat niet alleen ontwikkelaars de nieuwe functionaliteit kunnen testen, maar ook een klein gedeelte van de daadwerkelijke gebruikers. Dit is voor WhatsApp Web een ideale manier om kleine foutjes te fixen voordat het grote publiek ermee aan de haal kan gaan.

WhatsApp Web
(video)bellen! (Afbeelding: WABetaInfo)

Wanneer de functionaliteit voor het grote publiek uitrolt is nog niet bekend. Gezien het feit dat er gebruikers zijn die er nu al mee aan de slag kunnen, zal het overigens niet heel erg lang meer duren.

Het juiste moment

De functie zit er al tijden aan te komen voor WhatsApp Web, maar dat er in 2020 druk achter zit is goed te begrijpen. Dankzij het coronavirus zitten we zo goed als alleen maar thuis en zijn dit soort diensten dé manier om met elkaar in contact te blijven. Zoals gezegd weten we op dit moment nog niet zeker wanneer de feature uitgerold wordt, maar het zou een best logische beslissing zijn om iedereen voor de feestdagen van 2020 te voorzien. Mocht dat niet lukken, dan kun je natuurlijk altijd WhatsApp op je smartphone gebruiken.

Interesse in een andere dienst waarmee je in contact kan blijven met vrienden en familie? Lees dan ook zeker dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WhatsApp Web krijgt ontzettend handige nieuwe functionaliteit
Sluiten