Mark Hofman
Mark Hofman Tech 28 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp Web eindelijk voorzien van langverwachte feature

De feestdagen zijn misschien al even over, maar gebruikers van WhatsApp worden aan de lopende band voorzien van cadeautjes. De service werd eerder deze maand al voorzien van drie nieuw functies voor de smartphone applicatie en nu is het populaire WhatsApp Web aan de beurt. De desktop versie van de berichtenservice heeft eindelijk een langverwachte feature gekregen. 

Picture-in-Picture feature voor WhatsApp Web

WhatsApp is de laatste tijd fanatiek bezig met doorvoeren van nieuwe features. Eerder deze maand zagen we onder andere TouchID beveiliging verschijnen voor de service. Een feature die gepaard ging met twee andere gloednieuwe functies. Waar deze nieuwe toevoegingen alleen voor de smartphone app waren, wordt er nu ook een langverwachte feature toegevoegd aan WhatsApp Web. De populaire dekstop variant van de berichtenservice krijgt een nieuwe functie, waar menig gebruiker al enige tijd op zit te wachten.

In de nieuwe versie van WhatsApp Web, versie 0.3.2041, zien we eindelijk de Picture-in-Picture feature verschijnen. Dit betekent dat gebruikers van de service video’s kunnen checken uit een gesprek, terwijl ze gewoon andere dingen op de desktop doen. Denk hierbij aan werken in Photoshop, het checken van Facebook of het verder praten in WhatsApp gesprekken. De feature was al enige tijd beschikbaar voor Android gebruikers van Whatsapp en is nu dus ook op desktop beschikbaar. Wanneer de feature op iOS verschijnt, is op dit moment nog niet bekend.

Picture-in-Picture feature WhatsApp Web

Het nieuws is afkomstig van het betrouwbare WABetainfo, een website die WhatsApp feature nauwlettend in de gaten houden. Volgens het verslag zal Picture-in-Picture beschikbaar zijn door de meest recente update van WhatsApp Web. De website maakt ook bekend dat de feature niet alleen met verstuurde video’s in gesprekken werkt. Naar verluidt zou het ook mogelijk zijn om video’s van YouTube, Facebook, Instagram en Streamable te checken.

Hoe werkt het?

We kunnen ons voorstellen dat er enige verwarring is over de feature, doordat je ook video’s van derde partijen kunt checken. Echter is het gebruik van de feature alles behalve lastig. Om gebruik te maken van Picture-in-Picture moet je een link, van een van de bovenstaande services, ontvangen of versturen via WhatsApp Web. De service toont een preview van de video in een bubbel (dezelfde bubbel waar ook de berichten in verstuurd worden) welke ontpopt wanneer je hem aanklikt. WhatsApp introduceert vervolgens, geheel automatisch, de Picture-in-Picture mode.

Picture-in-Picture feature WhatsApp Web

Maak jij gebruik van de desktop versie van de berichtenservice, maar is PiP nog niet beschikbaar? Dan heb je waarschijnlijk nog een oudere versie van de applicatie. Wanneer je hem update naar versie 0.3.2041 moet de feature gewoon beschikbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WhatsApp Web eindelijk voorzien van langverwachte feature
Sluiten