Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 9 mei 2019

WhatsApp heeft slecht nieuws voor gebruikers met oude smartphone

Het was onvermijdelijk, maar na al die tijd is het toch even schrikken: WhatsApp heeft zojuist officieel bekend gemaakt dat de ondersteuning van/voor Windows Phone gaat stoppen. Hetzelfde geldt voor oudere versies van Android en iOS.

WhatsApp stopt op Windows Phone

Voor eigenaren van een Windows Phone is het 31 december 2019 al raak. Vanaf dan zal de chat-app niet alleen geen updates meer krijgen, maar werkt WhatsApp ook compleet niet meer. De deadline voor oudere versies van Android en iOS volgt volgend jaar pas. Gelukkig.

De beslissing rondom Windows Phone is niet zo schokkend. Microsoft heeft ook besloten om zijn eigen besturingssysteem niet meer te ondersteunen. Al jaren liggen er geen Windows Phones meer in de winkel en het marktaandeel was al nihil. Laat staan anno 2019.

Ook op oudere versies iOS en Android

Oudere versies van iOS en Android ontspringen de dans tot 1 februari 2020. Dan hebben we het over smartphones met Android 2.3.7 en ouder en iPhones met iOS 7 en ouder. Oftewel, echt hele oude versies van beide besturingssysteem. De kans dat je als lezer van dit artikel dus getroffen bent, is zeer klein.

Het is goed om te weten dat WhatsApp nu al gestopt is met het ontwikkelen voor die oudere versies. De chat-app stopt dus pas volgend jaar definitief met werken, maar features die voor dan al om de een of andere reden stuk gaan, zullen niet verholpen worden. Ook kun je vanaf nu niet meer nieuwe accounts maken op die oudere smartphones waarvoor de deadline geldt.

🤯Lees ook: Zeven onbekende WhatsApp functies die je moet kennen

WhatsApp

Reageer op artikel:
WhatsApp heeft slecht nieuws voor gebruikers met oude smartphone
Sluiten