Jelle van Es
Jelle van Es Games 15 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Helaas: geen Wifi 6 in de Xbox Series X en S

Eind dit jaar krijgen we met de Xbox Series X en het goedkopere broertje Xbox Series S twee next-gen spelcomputers. Met die spelcomputers zullen games er nog mooier uit komen te zien. Maar tegelijkertijd valt er ook wel iets tegen op het gebied van Wifi 6.

De Xbox Series X en Xbox Series S zullen namelijk niet gebruik gaan maken van de nieuwe Wifi 6-standaard. En dat is toch wel opvallend voor een spelcomputer die zich als next-gen presenteert.

Geen Wifi 6 in de Xbox Series X en S

Uit een spec sheet blijkt dat de Xbox Series X en de S gebruik maken van 802.11ac dual band Wifi. Dat is de standaard die een paar jaar geleden werd geïntroduceerd en die we vandaag de dag als Wifi 5 kennen. Die is op zich snel genoeg om te kunnen gamen en updates downloaden. Maar het had wel fijn geweest als de nieuwe spelcomputer een upgrade had gekregen, waardoor je gebruik kan maken van de hogere en stabielere snelheden die de nieuwe generatie Wifi met zich mee brengt.

Xbox Series S Xbox Series X
Xbox Series S en X (Afbeelding: Microsoft)

Met deze vorm van Wifi heb je dus dezelfde soort verbinding als degeen die momenteel in de Xbox One X en S zit. Die is op zich goed, maar zeker wanneer je een Wifi 6 router hebt en al wat apparaten hebt die daar op werken, merk je echt het verschil. Naast het bekendmaken van de vorm van Wifi is ook duidelijk dat de spelcomputers drie USB 3.1 Gen 1 porten hebben. Geen USB-C dus, wat ook wel een beetje tegenvalt. Wel is dit een verbetering ten op zichte van de Xbox One X, die over een standaard USB 3.0 port beschikt.

Nog even wachten

De Xbox Series X en S lanceren op 10 november dus zonder Wifi 6. Wil je zeker weten dat je straks de spelcomputer in huis hebt? Vanaf 22 september kun je hem pre-orderen. Wil je meer lezen over de nieuwe Wifi standaard? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Helaas: geen Wifi 6 in de Xbox Series X en S
Sluiten