Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 22 mei 2019
Leestijd: 4 minuten

Overal internet in huis met goedkope WiFi-extenders van AliExpress

Het hebben van internet in huis is min of meer een primaire levensbehoefte. Voor enorm veel devices gebruik je internet. Wat dat betreft is het al handig om een router in huis te halen die in staat is om verschillende streams te verwerken. De kans is echter groot dat zo’n router niet het hele huis kan voorzien van stabiel internet. Muren zorgen er simpelweg voor dat het bereik minder groot is. Gelukkig kun je met WiFi-extender dit probleem verhelpen. Deze kostten echter al snel meer dan dertig euro. Bij AliExpress zijn ze vaak goedkoper. Wij hebben vijf goedkope alternatieven op een rij gezet.

Vijf goedkope WiFi-extenders van AliExpress

AliExpress staat bomvol met geweldige gadgets en hebbedingetjes die je nooit in Nederland tegen zal komen. Althans, niet voor de lage prijs waarvoor de Chinese webshop het aanbied. Echter kan het online walhalla als een dolhof aanvoelen en daarom helpen we jou wekelijks met de tofste koopjes. Nog niet bekend met de webshop? Check dan onze WANT Guide! Hierin leggen we je alles uit over AliExpress. Meer benieuwd naar wat je allemaal NIET moet kopen? Dan kan je hier terecht!

iMice WiFi repeater

We beginnen dit overzicht met de WiFi-extender van iMice. Het is momenteel de meest populaire versie die je op AliExpress kunt halen met 5.000 positieve reviews en bijna 13.000 bestellingen. Vanuit het punt kan hij een bereik van 10 meter redden wat genoeg is om in een gemiddeld huis heel wat bereik te genereren. Hij haalt een snelheid van 300 Mbps, wat over het algemeen genoeg is. Het enige nadeel is dat hij enkel het netwerk op 2.4 GHz versterkt. Mocht je vooral gebruik willen maken van 5 GHz, dan moet je de laatste in dit rijtje scoren. De andere alternatieven hebben overigens dat probleem, dus dan weet je dat. Hij is te koop vanaf 8,11 euro.

goedkope WiFi-extenders van AliExpress

Easy Idea WiFi-extender

Ook de WiFi-extender van Easy Idea is populair op AliExpress. Het is er één die twee vliegen in één klap slaat. Ten eerste is het mogelijk om je WiFi-signaal te vergroten, maar ten tweede zit er ook een ethernetport op. Op die manier kun je ook een netwerkkabel aansluiten op de extender en in een pc steken. Op die manier heb je op een desktop gelijk snel en stabiel internet. Wel zo handig. Vanaf 9,09 euro kun je hem hier scoren.

goedkope WiFi-extenders van AliExpress

Xiaomi USB WiFi-extender

Bij de vorige twee WiFi-extenders heb je een stopcontact nodig om ze te laten werken. Wanneer je dat vervelend vindt, dan kun je kiezen voor deze Xiaomi USB WiFi-extender. Zoals de naam al doet vermoeden werkt deze met een USB-aansluiting en kan dus ook geplugd worden in apparaten die standaard aanstaan en een USB-ingang hebben. Het is erg makkelijk om het signaal van je router te versterken en op die manier overal in je huis goede WiFi voor elkaar te krijgen. Hij is te koop vanaf 8,08 euro.

goedkope WiFi-extenders van AliExpress

Xiaomi Pro 300M

Laten we er gelijk nog maar een product van Xiaomi achter aan gooien. De Xiaomi Pro 300M heeft wel een stopcontact nodig en maakt gebruik van een tweetal externe antennes om het signaal te vergroten. Dat moet er voor zorgen dat je net wat meer bereik haalt en er meer devices op aangesloten kunnen worden. Volgens de maker moet het bovendien erg makkelijk zijn om hem aan te sluiten op de reeds actieve router en op die manier het signaal te versterken. Hij is vanaf 11,20 euro te koop.

goedkope WiFi-extenders van AliExpress

Dual Band Extender

De laatste WiFi-extender in dit rijtje is er eentje voor gebruikers van Dual Band. Met deze router wordt zowel het signaal vanuit 2.4 GHz als 5 GHz versterkt. Met name die laatste is interessant als je snel wilt gaan downloaden overal in je huishouden. Het is belangrijk dat je bij het bestellen van het device kies voor een versie die zit tussen bundel vijf tot en met acht. De andere vier betreft een WiFi-extender die alleen 2.4 GHz ondersteunt. Daarmee is hij met een prijs van 25,37 euro wel de duurste in dit rijtje, maar is het tegelijkertijd ook de meest krachtige en veelzijdige.

goedkope WiFi-extenders van AliExpress

Meer WANT?

Bij WANT schrijven we over heel veel meer onderwerpen dan toffe deals en elektrische fietsen. Zou houden we dagelijks het laatste nieuws bij omtrent smartphones, gadgets, films, series, Netflix en nog heel veel meer!

Benieuwd naar het grootste nieuws van de afgelopen week? Check dan zeker even onze eigen podcast WantKast! De meest recente aflevering vind je hieronder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Overal internet in huis met goedkope WiFi-extenders van AliExpress
Sluiten