Mark Hofman
Mark Hofman Gaming 20 sep 2020

Wii krijgt tweede leven: YouTuber bouwt Gameboy Color om tot nieuwe console

Als we kijken naar de geschiedenis van de game-industrie, dan weten we inmiddels wel dat Nintendo consoles en handhelds kan bouwen. Zo was de Wii een gigantisch succes en scoorde ook de GameBoy Color bij het publiek.

Die twee voorbeelden geef ik natuurlijk niet voor niets. YouTuber GingerOf Mods heeft de twee apparaten, die beide een groot deel hebben gespeeld in mijn jeugd, samengevoegd tot één apparaat. De Wii krijgt een tweede leven…en hoe!

Wii en GameBoy Color omgebouwd tot één apparaat

Deze week zijn we de geweldige video van GingerOfMods tegengekomen. Zoals je misschien weet zijn we bij WANT niet alleen gek op technologie, maar zijn we ook groot fan van games. Dat deze twee iconische apparaten samengevoegd zijn zorgt er dus voor dat onze hartslag omhoog schiet.

Naast de geniale actie komt de YouTube ook met een geniale naam: de WiiBoy Color. Het is een aangepaste Game Boy Color die de essentiële delen van de Wii heeft overgenomen. Die essentiële delen zijn er nogal veel, waardoor het praktisch gezien een Wii is die in de behuizing van een GameBoy Color is gepropt. Om dit voor elkaar te krijgen heeft GingerOfMods de Wii uit elkaar gehaald en dusdanig ingedeeld dat het allemaal past. Er is dus wel echt goed over nagedacht.

Om het moederbord en alle knoppen te laten passen, heeft de YouTuber met een 3D printer de behuizing laten printen. Hierdoor is het dus ook mogelijk dat je linksboven een joystick hebt en rechtsonder. Vervolgens is de WiiBoy Color ook voorzien van DS Lite knoppen in de linker onderhoek en de rechter onderhoek. Uiteraard zitten er ook twee Z-knoppen op de achterkant van het apparaat. Alle knoppen zijn vervolgens samengevoegd op een klein moederbordje uit de GameCube controller. Verder zit er op de achterkant nog een ventilator om de boel te koelen en beschik je over een 3.5-inch beeldscherm die uit een auto gesloopt is.

Je kan zeggen wat je wil, maar dit Wii-project is uiterst indrukwekkend te noemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wii krijgt tweede leven: YouTuber bouwt Gameboy Color om tot nieuwe console
Sluiten