Wij hebben smartwatches en dan willen de kids er natuurlijk ook één

Binnenkort lopen wij allemaal met een slim horloge om onze pols die alles voor ons bijhoudt. Maar hoe zit het met de kinderen? Zoals je waarschijnlijk wel weet krijgen kinderen nu ook op een steeds jongere leeftijd smartphones. Als zij dus de smartwatch om je pols zien zal het niet lang duren tot ‘iedereen in hun klas’ er ook één heeft. Maar krijgen zij dan ook een horloge van honderden euro’s? Dat kun je doen, maar er zijn al redelijk veel wearables die speciaal voor de kids gemaakt zijn. Wij hebben er acht gevonden die allemaal net een andere functionaliteit hebben. Uiteraard zijn de meeste bedoeld om bij te houden waar je kind zich bevindt. Helaas zijn een aantal wearables nog bezig met crowdfunden, dus houd daar rekening mee als je er één voor sinterklaas of kerst cadeau wilt doen.

De Tinitell Watch

Altijd kunnen communiceren met je kind is in sommige gevallen ontzettend handig. De Tinitell Watch is speciaal voor deze functie gemaakt. Zo kun je als ouder naar de wearable bellen en je kind kan jou ook via de Tinitell bellen door op één van de voorgeselecteerde nummers te drukken. Via GPS kun je altijd volgen waar je kind heen gaat, zo kun je bijvoorbeeld zien dat-ie de speelplaats afloopt. De wearable wordt bestuurd door middel van spraakopdrachten. Als je kind op de grote knop in het midden van de wearable drukt terwijl ‘ie ‘bel mama’ zegt belt de Tinitell mama. Ontzettend simpel dus en daardoor ideaal. Als je belt houdt de batterij het ongeveer zestig minuten vol, maar als het horloge constant op standby staat kun je ‘m om de week opladen. De Case van de Tinitell is resistent tegen water en stof. Je kind kan dus lekker spelen zonder dat het horloge ineens kapot is. Dit horloge heeft net z’n doel gehaald op Kickstarter, waardoor-ie in april wordt geleverd als je ‘m nu bestelt. Je kunt ‘m hier bestellen voor 103 euro.

 

De FiLIP

De FiLIP lijkt redelijk op de Tinitell Watch. Ook dit horloge is voornamelijk gemaakt om contact te houden met je kinderen. Zo kun je ze bellen en via dit horloge hun locatie bijhouden via GPS. Je kind kan jou ook bellen via de voorgeprogrammeerde telefoonnummers. Wat er anders is aan dit horloge is dat je tekstberichten kunt sturen. Hier kan je kind niet op reageren, maar dat is misschien juist wel handig als het tijd is om te eten. Bij het horloge hoort een app die zowel voor Android als iOS te downloaden is. Het horloge zelf is beschikbaar in vier verschillende kleuren en is net als de Tinitell stof- en waterdicht. Je kunt de FiLIP hier bestellen voor zo’n tachtig euro.

De VTech Kidizoom

Dit horloge houdt niet bij waar je kind is en ook bellen wordt lastig. De VTech Kidizoom is gemaakt om je kind de ervaring van een echte smartwatch te laten voelen. Het schermpje is iets meer dan drie centimeter groot en heeft twintig verschillende achtergronden voor de klok. Daarnaast heeft dit horloge een camera waarmee je foto’s en video’s kunt schieten. Ook zitten er drie educatieve spelletjes op en kun je je stem opnemen. Via een USB kun je de video’s en geluidsopnames uploaden op de computer. Je kunt de VTech Kidizoom hier bestellen voor 49,99 euro.

De LG KizON

De LG KizON is geen horloge maar een wearable voor je kinderen. Hiermee kunnen ouders perfect bijhouden waar hun kinderen zijn. Deze wearable is bedoeld voor jonge kinderen. Ouders kunnen met een Android-app via Wifi of GPS bijhouden waar hun kinderen zijn. Met deze app kun je ook herinneringen instellen waardoor je op verschillende tijden op de dag een update krijgt over waar je kind is. Via deze wearable kun je ook je kinderen bellen en zij kunnen jou bellen via de voorgeprogrammeerde telefoonnummers. De LG KizON is nog niet te koop in Nederland, maar dat zal niet lang duren. De wearable is onlangs geïntroduceerd in Polen en van daaruit gaat-ie de rest van Europa veroveren.

 

De Leapfrog Leapband

Deze smartwatch is bedoeld voor kinderen tussen de vier en zeven jaar. De Leapfrog Leapband is eigenlijk gemaakt voor kinderen met overgewicht. Zij worden via dit horloge actief gehouden. Zo kunnen ze een aantal educatieve spelletjes spelen waar je voor moet bewegen. Ze krijgen hiervoor hulp van een fitness maatje, bijvoorbeeld een éénhoorn, een robot, een draak en nog meer. Deze lijken erg op de bekende Tamagotchi. De Leapfrog Leapband is ook niet zo duur, maar je hebt natuurlijk niet de optie om de activiteiten van je kinderen bij te houden. Je kunt deze smartwatch hier bestellen voor 26,58 euro. Houd er bij de Leapfrog Leapband rekening mee dat-ie waarschijnlijk alleen in het Engels leverbaar is.

De Kidswatcher

Deze smartwatch is ook weer bedoeld om je de activiteiten van je kinderen in de gaten te houden. Maar deze doet het waarschijnlijk beter dan de voorgaande. De Kidswatcher is namelijk verbonden met GPS en GMS. Hierdoor kan-ie ook activiteiten meten als je kind binnen is. De meeste trackers verliezen namelijk het signaal zodra je kind een huis inloopt. Via de bijbehorende app kun je het horloge laten trillen of een alarm af laten gaan als dat nodig is. Bij de aanschaf van dit horloge moet je ook een abonnement nemen voor de GSM functie. Dit kost zes euro per maand. De makers van deze smartwatch zijn Nederlanders en hebben het idee zowel op Indigogo als op Kickstarter gezet. Helaas heeft-ie hier niet het doel bereikt, maar ondanks dat gaan ze door. Als je de Kidswatcher in de gaten wilt houden kan dat op hun Facebookpagina of op hun website.

De Jumpy

Deze smartwatch is het ideale speelgoed voor je kind en tegelijkertijd een handige tracker voor ouders. Via de Jumpy kunnen kinderen verschillende iPhone en iPad spelletjes spelen met de bewegingssensor in het horloge. Daarnaast laat-ie ze via Bluetooth ook speelgoed besturen zoals de Sphero robot bal. Ouders zullen de Jumpy ook handig vinden, je kunt namelijk verschillende dingen in de gaten houden. Zo weet je of je kind genoeg beweging heeft gekregen op een dag en zodra ‘ie buiten jouw bereik is krijg je gelijk een waarschuwing. Ook kun je via de Jumpy communiceren met je kind. Dit is wel vrij simpel. Je kunt als ouder met de iOS-app een tekstbericht sturen en hier kan je kind op reageren door op het horloge een tekening te maken. Het enige nadeel aan dit horloge is dat-ie vrij groot is en dat gevoel wordt nog versterkt als-ie om een kleine pols hangt. De Jumpy staat nog op Kickstarter, maar heeft na een paar dagen al de helft van het doel bereikt. Je kunt ‘m hier bestellen voor 71 euro en dan kun je ‘m rond maart 2015 verwachten.

De HereO Tracking Watch

Als je kind dit horloge om heeft zul je ‘m nooit kwijtraken. Het lijkt op een speeltje waarin een voorraad smarties onder de wijzerplaat verstopt zit. Toch is dit een ontzettend slim horloge waarmee je altijd kunt zien waar je kind de afgelopen 72 uur is geweest. Het ontwerp spreekt de kids aan, maar het horloge ziet er hierdoor ook niet slim uit. Mocht de situatie dus ooit zo erg zijn dat je kind is meegenomen dan heeft die persoon waarschijnlijk niet door dat-ie in de gaten wordt gehouden. Maar mocht het horloge wel offline gaan dan stuurt-ie altijd z’n laatste locatie naar je phone. En als het horloge wordt afgedaan door het kind of iemand anders weet je dit ook gelijk. Stel nou je bent je kind inderdaad kwijt dan kun je het horloge ook de locatie naar alle voorgeprogrammeerde contacten sturen. Zo kunnen bijvoorbeeld de grootouders, vrienden of buren ook helpen zoeken. Je kunt de HereO Tracking Watch hier bestellen voor 119 euro. Hier komt wel nog een abonnement van 3,95 per maand bij.

Reageer op artikel:
Wij hebben smartwatches en dan willen de kids er natuurlijk ook één
Sluiten