Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 10 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Met de Zos Halo kurk op je fles kun je wijn oneindig lang bewaren

Wanneer je een feestje, of gewoon een gezellige borrel hebt gehad, komt het maar zelden voor dat je precies alle wijnflessen hebt leeg gedronken. Grote kans dat er nog wel eentje achterblijft met een bodempje wijn er in. Die aangebroken fles staat vervolgens te lang op je aanrecht of in je koelkast, waarna je hem kunt weggooien. Er is maar weinig zo zonde als het moeten weggooien van wijn. De Zos Halo wine saver zorgt er voor dit niet meer hoeft.

Zos Halo is een hele (hele) luxe kurk

Je kunt wijn niet zo lang bewaren nadat je de fles hebt opengemaakt. Daarom is het eigenlijk zaak dat je een fles gewoon leeg drinkt nadat je hem hebt aangebroken. Kun je dit om de een of andere reden niet doen, dan heb je deze gadget nodig: de Zos Halo wine saver.

Hoe werkt dit?

De reden waarom wijn na het een tijdje te hebben bewaard niet meer smaakt is door de zuurstof. Zelfs een klein beetje zuurstof heeft impact op hoe de wijn smaakt. Zos Halo verwijdert naar eigen zeggen honderd procent van de aanwezige zuurstof in een fles, waardoor de smaak van wijn goed behouden blijft.

Zos Halo

Met de gadget van Zos in huis ga je wellicht iets verantwoordelijker om met je alcoholgebruik. Die fles hoéft niet perse in een keer leeg, als je deze speciale dop op je wijnfles kunt zetten. In de dop zit een speciale cartridge die alle zuurstof uit de fles zuigt. Een cartridge gaat ongeveer vijf tot vijftien flessen mee. Dat vinden we een vrij brede schatting, maar je zal het snel genoeg proeven.

Zos Halo

Gelukkig is dit laatste niet daadwerkelijk nodig; bij het systeem wordt namelijk een tester geleverd waarmee je kunt zien wanneer je de cartridge moet verwisselen. Als je hij nog goed is dan zie je een groen lichtje branden, en als hij niet goed is (je raadt het al) dan zie je een rood lichtje branden. De ZOS Halo kost ongeveer 60 euro. Dat is heel veel geld om je wijn goed te houden. De cartridges kosten per twee stuks ongeveer 12 euro. Je kunt dus voor jezelf de berekening maken of het aanschaffen van deze gadget rendabel is of niet..

Ga je binnenkort een wijnproeverij organiseren, of hou je er gewoon van een beetje op te scheppen, download dan ook even deze app die je alles over wijn vertelt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met de Zos Halo kurk op je fles kun je wijn oneindig lang bewaren
Sluiten