Daniel Koster
Daniel Koster 12 aug 2015

Wijnliefhebbers opgelet: met de Üllo filter smaakt je wijntje alsof-ie net van de wijngaard komt

Wijn, wij houden er wel van. Echter houden we ons meer bezig met het nuttigen van een goed glas wijn dan het proces dat daarachter schuilt. In dit proces zijn sulfieten een essentiële ingrediënt van het veranderen van een paar druiven op een wijngaard tot een glas wijn in je hand. Sulfieten preserveren de wijn namelijk. Anders zou de wijn niet meer goed zijn wanneer je het in je bezit krijgt. Op het moment dat je je glas wijn in de hand hebt heb je ze echter niet meer nodig. Nu kun je met Üllo van je wijntje genieten zonder dat-ie sulfieten bevat.

Üllo

Je kunt sulfieten zien als een soort van conserveringsmiddel. Zelfs biologische wijn kent sulfieten, aangezien dit niets te maken heeft met het oogstproces. De druiven die biologisch worden verbouwd krijgen in het verwerkingsproces tot wijn sulfieten toegewezen omdat de wijn anders over datum is als-ie bij jouw in je glas belandt. Maar waar sulfieten ervoor zorgen dat je de wijn kunt drinken hoef je de ze zelf niet op te drinken. Het probleem is echter dat ze niet zomaar uit je wijn verdwijnen. Daarom is de Üllo zo’n musthave voor wijndrinker. Door de wijn door Üllo in te schenken blijven de sulfieten achter op een filter. Het slimme aan de filter is dat-ie verder alles doorlaat. De smaak en kwaliteit van de wijn worden dus niet aangetast. Sterker nog, de wijn gaat er alleen maar op vooruit en smaakt zoals-ie zou smaken als je ‘m direct van de wijngaarden zou drinken. Sulfieten kunnen namelijk wat bitter smaken waardoor je wijn minder fris wordt en een mindere smaak krijgt. Ideaal dus die Üllo.

Wijn van de hoogste kwaliteit

De ontwikkelaars van Üllo hebben overal aan gedacht. Je kunt namelijk handmatig een extra twist meegeven tijdens het filterproces waardoor de wijn meteen lekker lucht. Daarbij is de Üllo op een glas te bevestigen, maar ook op een karaf of decanteer. Het project is een succes op Kickstarter en gaat zeer waarschijnlijk komen. Hier kun je voor 54 euro de Üllo aanschaffen, waar-ie in de winkel rond de 63 euro zal gaan kosten. Een handige gadget voor wijn van de beste kwaliteit!

Check ook:

Reageer op artikel:
Wijnliefhebbers opgelet: met de Üllo filter smaakt je wijntje alsof-ie net van de wijngaard komt
Sluiten