Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 20 mei 2018

Arch Foundation schiet Wikipedia pagina’s naar de maan als archief in space

Als de mensheid vergaat, zullen ze er in andere zonnestelsels dan ooit achter komen dat we hebben bestaan? #durftevragen. Wie niet gelooft in leven op een andere planeet heeft wellicht wat moeite dit te begrijpen. Geloof je wel in leven op andere planeten dan is dit best een boeiende vraag. De non-profit organisatie genaamd Arch Foundation wil er voor zorgen dat informatie over de mensheid blijft bestaan. Dat gaat het doen door Wikipedia de ruimte in te schieten. Ja, echt.

Wikipedia ontstijgt de aarde

De Arch Foundation zal miljoenen pagina’s van de Engelse Wikipedia naar de maan schieten. Dit worden niet letterlijk pagina’s op papier, maar de informatie zal op kleine metalen plaatjes worden geschreven. Deze plaatjes zullen in totaal zo groot zijn als een ouderwetse CD, alleen zijn ze platter dan een haar.

Wikipedia

E.T. Phone home

Het doel van de Arch Foundation is om archieven te maken over de mensheid. Die archieven moeten vervolgens worden verspreid in de kosmos. Op die manier vormen de archieven een soort van backup van het bestaan van de mens. Wikipedia bevat veel, heel veel informatie. Niet alleen over geschiedenis, maar ook over onze verschillende culturen en tijdsgeest. Deze documenten blijven hopelijk bewaard wanneer ze ergens in de ruimte rondzweven.

Wikipedia

De mensheid in de verre toekomst, of leven van buitenaf, moet de Wikipedia informatie gaan vinden over een x aantal jaar. Op die manier krijgt het een idee van hoe wij hebben geleefd. Het is de bedoeling om alle data ergens volgend jaar naar de maan te schieten.

Je kunt trouwens zelf ”binnenkort” ook een nachtje in de ruimte doorbrengen. Lijkt je dat wel wat? Check dan hier hoeveel het kost om te overnachten in het eerste ruimtehotel. We zouden haast zeggen ‘begin maar vast met sparen’, maar het is misschien zinvoller om een staatslot te kopen en wat schietgebedjes te doen, of whatever floats your boat.

Reageer op artikel:
Arch Foundation schiet Wikipedia pagina’s naar de maan als archief in space
Sluiten