Wil je een baan bij Facebook? Zorg dat je deze vraag goed beantwoordt

Facebook krijgt dagelijks misschien wel duizenden sollicitaties binnen. Logisch, want wie wil er nou niet bij deze innovatieve tech-gigant aan de slag? Je werkt in mooie kantoren, je geniet van goede arbeidsvoorwaarden en als je het goed doet heb je de werkgevers voor het uitkiezen. Maar je komt bij Facebook uiteraard niet zomaar binnen.

Pittig selectieproces

Als je eenmaal wordt uitgenodigd staat er een pittig selectieproces op je te wachten. Want Facebook wil ervoor zorgen dat ze toptalenten binnenhalen. Facebook‘s Hoofd Recruitment Miranda Kalinowski vertelt aan Business Insider dat er in ieder geval één vraag bij het selectieproces erg belangrijk is om de juiste kandidaat te vinden:

Wat deed je tijdens je beste werkdag? Die dag dat je thuiskomt en dacht: ik heb de beste baan ter wereld.

Wanneer deze vraag wordt gesteld kunnen ze goed beoordelen waar de kandidaat écht energie van krijgt en of de interesses van de kandidaat goed bij de missie van Facebook aansluit. Maar ook of de kandidaat zich graag verder wil ontwikkelen en doet waar hij of zij écht gelukkig van wordt. Kom je ooit bij ons op sollicitatiegesprek? Dan weet je in ieder geval op welke vraag je je moet voorbereiden.

Reageer op artikel:
Wil je een baan bij Facebook? Zorg dat je deze vraag goed beantwoordt
Sluiten