Rutger Houweling
Rutger Houweling Apps 6 nov 2014

Wil je geen blauwe vinkjes? Check deze WhatsApp alternatieven

Met WhatsApp kun je nu met blauwe vinkjes zien wanneer iemand je bericht gelezen heeft. Dit is natuurlijk een prachtige toevoeging waarmee iedereen blij is. Er ontstaan namelijk absoluut geen ruzies als iedereen constant kan controleren of jij iets hebt gezien. Of wel? Misschien is het toch niet zo handig. Je verwacht namelijk al snel een antwoord als iemand iets gelezen heeft. Maar nu moet je constant gaan uitleggen dat je het wel gelezen hebt, maar simpelweg even geen tijd had om te reageren. Of je moet handige smoezen bedenken om onder een naar gesprek uit te komen. Je kunt ook overstappen op een ander app waarbij je deze vinkjes niet hebt. Wij hebben vijf van deze apps gevonden. Hier zit wel een nadeel aan, want je vrienden moeten natuurlijk dezelfde app hebben om je berichten te ontvangen. Maar met een beetje mazzel vinden zij de nieuwe toepassing van WhatsApp net zo vervelend als jij. In dat geval kun je ervoor zorgen dat zij allemaal overstappen naar de app die jij net hebt gedownload.

Line

Met de Line-app kun je berichten, video’s en geluidsfragmenten sturen. Daarnaast is Line ook een soort sociaal medium. Dit komt omdat je naast de berichten ook een tijdlijn bijhoudt. Daarnaast kun je games spelen en een groepschat starten. De app laat je zelf instellen in hoeverre jij dingen wilt delen. Er zijn dus verschillende settings voor privacy. Zo kun je een wachtwoord instellen, maar je kunt de app ook anoniem gebruiken. De app is gratis, maar het verdienmodel is gebaseerd op in-app aankopen. Je moet dus betalen om games te spelen of om berichten te sturen naar mensen die de app niet hebben. Met Line kun je ook een verborgen gesprek starten waar, net als met Snapchat, je berichten na dertig seconden verdwijnen. Maar misschien is het mooiste nog wel dat de app geen vinkjes heeft. Line is hier gratis te downloaden voor Android en iOS.

 

MyApollo

MyApollo werd populair tijdens de discussie over privacy rond Facebook en WhatsApp. De app biedt daarom dus volledige privacy. Dit komt doordat je berichten niet op een server worden opgeslagen, maar gewoon op de telefoons die de app gebruiken. Hierdoor zijn je berichten en verstuurde bestanden geen eigendom van de persoon die de server aanbiedt. MyApollo is een sociaal medium, maar heeft veel toepassingen aangezien het verkeer niet via servers van derden gaat. Zo kun je hier ook ideaal je bestanden uitwisselen als je niet wilt dat anderen ze ook kunnen zien. De meeste van deze toepassingen worden alleen nog ontwikkeld. Hoe meer gebruikers dit netwerk heeft hoe meer je kunt delen en hoe meer toepassingen het zal krijgen. Download de MyApollo-app hier gratis voor Android en iOS.

 

KakaoTalk

KakaoTalk lijkt ontzettend op WhatsApp. Zodra je de app wilt gebruiken voer je je telefoonnummer in en de app stuurt je dan een SMS ter bevestiging. Vervolgens kijkt-ie tussen je contacten wie de app al gebruikt. Met deze app kun je berichten, groepsberichten, foto’s en geluidsfragmenten sturen. Ook kun je je afspraken en contacten delen. De app laat je zelfs bellen via Wifi. Deze app biedt dus bijna precies hetzelfde als WhatsApp, maar dan zonder blauwe vinkjes. Download KakaoTalk hier gratis voor Android en iOS.

 

ChatON

De ChatON-app is gemaakt door Samsung. Maar gelukkig kun je ‘m op elk toestel gebruiken. Als je al een Samsung-account hebt kun je ermee inloggen en anders kun je zelf een naam maken. De app bevestigt dat jij het bent via je telefoonnummer. Daarna zoekt-ie tussen je contacten wie ChatON al gebruikt. Een leuke toevoeging van deze app is dat je berichten kunt verwijderen als je ze al hebt geplaatst. Je zult dus niet meer zo snel het ‘oeps’ moment hebben zodra je per ongeluk op sturen drukt. De app biedt niet veel meer dan het sturen van berichten. Maar meer heb je in principe ook niet nodig. Download ChatON hier gratis voor Android en iOS.

 

Telegram

Telegram is waarschijnlijk de populairste uit het rijtje. Deze app is ontzettend populair geworden toen WhatsApp werd overgenomen door Facebook. Deze app is erg snel, maar de privacy is misschien nog wel het belangrijkste. Je kunt berichten, groepsberichten, Foto’s, video’s en bestanden sturen naar iedereen die de app ook heeft. Als je de app al eerder gedownload hebt zul je waarschijnlijk merken dat de populariteit maar van korte duur was. Misschien geeft WhatsApp nu de push die nodig is om van Telegram een succes te maken. Download Telegram hier gratis voor Android en iOS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wil je geen blauwe vinkjes? Check deze WhatsApp alternatieven
Sluiten