A de Jong
A de Jong | LinkedIn Gadgets 21/06/2017

WANT to Have: vijf essentials die je meeneemt tijdens het wildkamperen

Kamperen is leuk, wildkamperen is het echte werk. Je gaat eropuit met de auto en als je de natuur sprookjesachtig en afgelegen genoeg vindt, dan ga je daar slapen. Deze Europese landen bieden perfecte wildkampeermogelijkheden, maar vergeet ook je essentials niet. Met deze vijf kom je een heel eind.

Slaapzak

Zonder een goede slaapzak vertrek je niet om te gaan wildkamperen. Niet zo moeilijk om te vinden, maar we attenderen je graag op de Crua Hybrid. Dit is namelijk een slaapzak, tent, luchtbed en hangmat ineen. En het geheel weegt maar 3 kilo.

Daktent

Als je op de steppe of in de woestijn gaat wildkamperen, is het gebruikelijk om in een daktent te slapen. Ook handig in een gebied met beren en andere wilde dieren.

Maar laten we eerlijk zijn: als we deze customized daktent voor op de MINI Countryman zien, dan willen we zelfs op onze oprit nog wildkamperen. Lees hier meer over deze ideale kampeerauto.

wildkamperen

Oplader met zonnecellen

Wildkamperen is iets wat je doet zonder smartphone. Nou ja, op het maken van foto’s na dan. Dus wil je altijd een opgeladen accu.

De SolarMonkey Adventurer Solar Charger is wat dat betreft een goede optie. Deze oplader heeft twee zonnepanelen en is eenvoudig aan je rugzak te bevestigen. Ideaal.

wildkamperen

Zuiverende waterfles

Tijdens het wildkamperen kan het voorkomen dat je in dagen geen supermarkt of andere winkel tegenkomt. Daarom is het handig om altijd genoeg water bij je te hebben.

Als je weinig ruimte hebt voor jerrycans of grote flessen, dan is het handig om een zuiverende waterfles als de LifeStraw Go mee te nemen. Vullen met water, dop erop en je kunt eruit drinken. Doe dit niet met zout zeewater, daarvoor heb je heel andere filtertechnieken nodig.

wildkamperen

Kookmateriaal

Daarmee bedoelen we dus ook eten dat lang goed blijft, zoals pasta, ingeblikte groenten en sauzen in zakjes. Om dat allemaal te bereiden, heb je minimaal een 1-pits kookbrander nodig en een pan. Noteer ze op je lijstje en vergeet vooral geen aansteker of lucifers.

wildkamperen

In samenwerking met MINI

Reageer op artikel:
WANT to Have: vijf essentials die je meeneemt tijdens het wildkamperen
Sluiten