Deze elektrische road bike is de lichtheid zelve

Een van de nadelen van ebikes ten opzichte van een standaard fiets, is dat ze door de extra elektronica een stuk zwaarder zijn. Hier en daar zien we af en toe elektrische fietsen verschijnen met de focus op het gewicht van de fiets en we lijken al behoorlijk op te schieten met het lichter maken van de ebikes. De fietsenmaker Wilier zet dit voort met zijn Cento1 Hybrid road ebike. Het is een elektrische fiets, maar hij is bijna even licht als fiets zonder motor.

Net een normale fiets

Als je de ebike ziet, zou je in eerste instantie niet zeggen dat het om een elektrische fiets gaat. De 250 wattuur batterij zit namelijk verstopt in de onderste stang en de hoofdregelaar vinden we in de bovenste stang. Dat betekent dat je bij de bovenste stang ook meteen van alles kunt doen, zoals het uit/aan schakelen van de motor en het niveau van de trapondersteuning instellen. De motor is ontwikkeld door ebikemotion en is achterin verwerkt op de fiets.

Wilier Cento1 Hybrid ebike

Opvallend lichte ebike

Zoals we zeiden is het een extreem lichte ebike en is hij met zijn 11,9 kg maar iets zwaarder dan een normale fiets. In totaal zouden de motor en andere elektronische onderdelen onder de 4 kg wegen. Wat verder helpt om het gewicht te drukken zijn het frame en de vork, welke gemaakt zijn van koolstofvezel. Verder vinden we een Selle Italia X1 zadel, 28 millimeter Vittoria Zaffiro Pro banden en Shimano Ultegra hydraulische remmen.

Meteen smartphone opladen

Bij de ebike hoort ook de speciale ebikemotion app. Deze kun je gebruiken om bijvoorbeeld je snelheid bij te houden of even te checken hoe ver je al bent gefietst. Ook ondersteunt de app Strava en kun je hem gebruiken om te navigeren. Gelukkig hoef je niet bang te zijn dat je smartphone onderweg opraak. Je kunt hem namelijk opladen aan de ebike voor een extra boost.

Wilier Cento1 Hybrid ebike

Geen goedkope fiets

Zoals je zou verwachten is de Wilier Cento1 Hybrid helaas geen goedkope fiets. Hij kost namelijk minimaal 4.500 euro. We moeten zeggen dat hij er aan de andere kant wel erg gelikt uitziet en de prijs toch wel waard zou kunnen zijn. Als je nog op zoek bent naar een ebike, kun je ook in ons eigen land kijken naar de elektrische fietsen van Stella. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor Stella te gaan.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Deze elektrische road bike is de lichtheid zelve
Sluiten