Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 9 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Will Smith maakt details bekend over nieuwe Fresh Prince of Bel-Air

The Fresh Prince of Bel-Air was een van de beste series van de Jaren ’90. Hoog tijd voor een reboot. Deze wordt echter anders dan gedacht.

Wie herinnert zich nou niet The Fresh Prince of Bel-Air? De serie over Will Smith die naar zijn familie gaat in de villawijk van Los Angeles om zijn leven op het rechte pad te krijgen. Vooral met zijn nerderige neefje Carlton zorgde het voor de nodige komische situaties. Zoveel gelachen wordt er echter in de nieuwe serie niet.

The Fresh Prince of Bel-Air, maar dan anders

In plaats van een komedie wordt het een dramaserie, laat Will Smith op YouTube weten. De serie is gebaseerd op een trailer die vorig jaar viral ging. Daarin zag het leven van Will Smith er heel anders uit dan in de serie. Het gaat erover hoe het is om nu een zwarte man te zijn in de Verenigde Staten.

De trailer is gemaakt door Morgan Cooper, een grote fan van The Fresh Prince of Bel-Air. Hij blijft dan ook betrokken bij het project. Hij wordt de regisseur en een van de schrijvers van de nieuwe serie en is daarnaast ook een van de excutive producers. Die laatste taak deelt hij overigens met Will Smith.

Er was een biedstrijd gaande tussen verschillende streamingdiensten om The fresh Prince of Bel-Air binnen te halen. Uiteindelijk ging het tussen Netflix en Peacock. Die laatste wist er uiteindelijk met de serie vandoor te gaan. In de deal die tussen de streamingdienst en de makers is gesloten, gaat de serie voor zeker twee seizoenen draaien.

Wat is Peacock?

Peacock, dat The Fresh Prince of Bel-Air gaat uitzenden, is in Nederland nog vrij onbekend. De streamingdienst is in juli 2020 gelanceerd in de Verenigde Staten en is onderdeel van NBCUniversal, wat weer een dochter is van de Amerikaanse kabelmaatschappij Comcast. Er zijn plannen om de dienst ook uit te rollen in Europa, maar die staan nog in de kinderschoenen. Comcast zou hiervoor samen willen werken met het Britse Sky, ook een dochter van de kabelmaatschappij.

De streamingdienst heeft nog meer plannen om wat series uit de oude doos te vernieuwen. Zo is het bezig met nieuwe versies van Battlestar Galactica, Saved by the Bell en Queer as Folk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Will Smith maakt details bekend over nieuwe Fresh Prince of Bel-Air
Sluiten